Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasanje

Ponavljaju se izbori u dva mjesta: Poništeni su zbog velikih nepravilnosti

Aktualno Galerija Glasačka kutija - 1 Glasačka kutija - 1 Foto: Vijesti u 17 Glasačka kutija - 2 Glasačka kutija - 2 Foto: Vijesti u 17 Glasački listić - 1 Glasački listić - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Glasački listić - 2 Galerija 1/4 >>
Neki političari priželjkuju ponovljene izbore zbog nemogućnosti sastavljanja vladajuće većine, no ovi građani ponovno će na izbore zbog nepravilnosti. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

U nedjelju će se održati ponovljeni izbori na dva biračka mjesta budući da su ustanovljene nepravilnosti, točnije višak listića u glasačkim kutijama.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

Prvo biračko mjesto na kojem će birači ponovno izaći nalazi se u Općini Sračinec, u trećoj izbornoj jedinici. 

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

Nepravilnost se odnosi na listu kandidata u 12. izbornoj jedinici gdje se bira zastupnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine. 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Odgovor Ustavnom sudu Tomašević: "Odluka Ustavnog suda je protuustavna"

Izbori će se ponoviti i u Općini Markušica u petoj izbornoj jedinici.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić "ustavni sud treba ukinuti" Raspudić o Šeparoviću i HDZ-ovim ministrima: "Viđam ih po noći kako se smucaju u trenirkama, u nekim čudnim razgovorima"  

Tamo je pak utvrđeno da su greškom 83 osobe srpske nacionalnosti glasale dva puta, odnosno za petu izbornu jedinicu i za kandidate dvanaeste izborne jedinice srpske nacionalne manjine.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene