Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Osim za socijalno ugrožene obitelji

Grad Osijek smanjuje naknade za novorođenčad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog slabijeg punjenja proračuna, koji je opterećen posljedicama poreznih reformi i dugogodišne recesije, osječka Gradska uprava odlučila je smanjiti novčane potpore za novorođenčad s tri tisuće kuna na tisuću kuna, osim za socijalno ugrožene obitelji, korisnike naknada Centra za socijalnu skrb, kojima će naknada ostati ista, izvijestili su u osječkoj Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je na konferenciji za novinare da se takva odluka mogla donijeti i pri izglasavanju ovogodišnjeg proračuna, ali su se u Gradskoj upravi nadali da se posljedice poreznih reformi neće odraziti na takav način.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Ocijenio je kako je odgovoran braniti proračun u okvirima u kojima je prihvaćen, a s obzirom na to da je teško predvidjeti daljnje ostvarivanje proračunskih prihoda te da nije poznato kako će proći rebalans, koji se planira u rujnu, Gradska uprava bila je prisiljena smanjiti naknade.

Ocijenio je kako se mora voditi računa o proračunskoj ravnoteži jer nema dovoljno novca za sve koliko bi se željelo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a novac se mora rasporediti tako da opstanu svi elementi gradskog sustava.

"Te mjere ne pokazuju da smo pred bankrotom, naprotiv, ovo činimo jer želimo održati ravnotežu opstanka svih dijelova za koje je Gradska uprava odgovorna. Nikome se ne opravdavam, već povlačim poteze koji su realno i jedino mogući, uz ispriku onima koji su više očekviali, ali ih molim za razumijevanje i strpljenje", poručio je Vrkić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene