Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krk ima razlog za slavlje!

Prvi put milijun noćenja u jednoj godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proslava milijuntog noćenja bila je najavljena za 24. rujna, ali je zbog lošeg vremena odgođena za danas.

Proslava u povodu prvog milijuntog noćenja u jednoj turističkoj godini na području Grada Krka, koje je ostvareno ovoga tjedna, održava se u nedjelju na krčkoj Veloj placi. Prema podacima iz Turističke zajednice Grada Krka, rekordno milijunto noćenje ostvareno je prvi put tijekom jedne turističke godine i to već u rujnu, odnosno 24. rujna, dok je, primjerice, lani u cijeloj godini bilo oko 960.000 noćenja.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Inače, Krk ima svega oko 19 tisuća stanovnika.

Za posjetitelje je organiziran zabavni program, kušanje krčkih delicija kao što su krčki pršut, slastice, rižoto s plodovima mora, te krčkih vina. Iz Turističke zajednice Grada Krka pozvali su prijatelje i goste, kako bi proslavili, ističu, veliki uspjeh svih subjekata uključenih u stvaranje krčkog turističkog proizvoda.

Ministar Darko Lorencin: 2015. je najuspješnija turistička godina dosad

Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina ocijenila je da su pokazatelji turističkog prometa u pred i posezoni sve bolji, da je turistička ponuda u Gradu Krku, kao i na cijelom otoku, sve bolja te da prati trendove i uključuje nove sadržaje.

Proslava milijuntog noćenja bila je najavljena za 24. rujna, ali je zbog lošeg vremena odgođena za danas, kada se obilježava i Svjetski dan turizma. Program proslave na Veloj placi organizirali su Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Komunalno društvo Vecla. (Hina, Sa.Pu.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene