Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kraja rujna

O svemu je obavijestila i Povjerenstvo: Predsjednica ide u SAD, a usput će posjetiti i kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica je Povjerenstvo o sukobu interesa obavijestila da će dio putovanja u SAD iskoristiti u privatne svrhe i da te troškove neće snositi porezni obveznici.

 "Želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno, obavijestila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović Povjerenstvo o sprječavanju sukoba interesa.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac - 1 tko je sve na udaru? Zbog sukoba interesa samo tijekom ovoga saziva Povjerenstva kažnjeno je 12 ministara, doznajte tko se sve još našao pod povećalom Slika nije dostupna ZAKONSKE NOVINE Zašto su obustavljeni predmeti protiv Plenkovića, Milanovića i niz političara?: "Stvoren je udar na Povjerenstvo...''

"Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka osobno ću podmiriti. Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane", navela je Predsjednica.

U Povjerenstvu su nam potvrdili da su dobili njezinu obavijest te je pohvalili kao primjer dobre prakse u obnašanju javnih dužnosti. Preporučili su joj da to objavi na službenim web-stranicama.  

U dopisu nije navela detalje privatnog posjeta, no doznajemo da ide u posjet kćeri. Katarina Kitarović u SAD-u studira na prestižnom Harvardu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene