Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan uradak

Govor ministra Hasanbegovića iz 2012. opet izaziva reakcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim mrežama opet je počeo cirkulirati video u kojem ministar kulture Zlatko Hasanbegović drži govor na dženazi Mirsada Bakšića, odvjetnika i brigadira HV-a.

Pogreb Mirsada Bakšića bio je ne tako davno, u kolovozu 2012. godine. Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović i tada je pokazao koliko mu je Jugoslavija bila mrska te da žali što Hrvatska u Drugom svjetskom ratu nije dobila svoju državu. Poraz NDH 1945. godine nazvao je najvećom nacionalnom tragedijom.

'Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine. Za njegov poratni naraštaj, ulazak u javni život značio je odabir između priklanjanja jugokomunizmu i njegovim lažnim protuhrvatskim i protuislamskim vrjednotama, ulaskom u krug privilegirane kaste, ili s druge strane, ostajanja svojim, ali izvan kaste jugokomunističkih pomazanika', kazao je na dženazi Zlatko Hasanbegović.

Ni danas ministar kulture, koji je nakon imenovanja na dužnost prozivan zbog HOS-ove kape i govora na Bleiburgu, ne vidi ništa sporno u svojim tadašnjim stavovima i čak se ni ne pokušava braniti.

'Pogreb je bio javan, govor također. Ne vidim što je tu zanimljivo', komentirao je Hasanbegović za Dnevnik.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVO IZNENAĐENJE Ministar Hasanbegović na sinodi Srpske pravoslavne crkve kao izaslanik predsjednice Slika nije dostupna Znakoviti Stazić: 'O ministru Hasanbegoviću još se nije sve otkrilo'

No, mnogima je ministrova prošlost očito itekako zanimljiva, a ne treba sumnjati da će po njoj i dalje kopati.
 

 
Hasanbegovićev govor na pogrebu Mirsada Bakšića, 2012

Veličanje fašističke Nezavisne države Hrvatske i žaljenje za njenim porazom 1945. nije tek mladenački hir Zlatka Hasanbegovića.Ovako je govorio 2012. na pogrebu Mirsada Bakšića:“Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine. Za njegov poratni naraštaj, ulazak u javni život značio je odabir između priklanjanja jugokomunizmu i njegovim lažnim protuhrvatskim i protuislamskim vrjednotama, ulaskom u krug privilegirane kaste, ili s druge strane, ostajanja svojim, ali izvan kaste jugokomunističkih pomazanika.”

Posted by Hrvatska sramota u Ministarstvu kulture on Monday, February 22, 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene