Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još milijardu kuna duga

Guverner Vujčić: 'Tiskanje novca neće nam pomoći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom kvartalu ove godine proračunski deficit je iznosio 7,5 milijardi kuna.

Gotovo 7,5 milijardi kuna iznosi proračunski deficit u prvom kvartalu ove godine, a država se uskoro zadužuje za još milijardu eura. Te je podatke na skupu bankara u Opatiji iznio glavni državni rizničar, Miljenko Fičor. Rashodi rastu koliko god se rezali, a prihodi stagniraju.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Slika nije dostupna Ništa od dokapitalizacije Centar banka zaustavila pružanje usluga klijentima, HNB predložio stečaj

Situacijom u državi nije zadovoljan ni guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić koji je upozorio da Hrvatsku opterećuju nezaposlenost, niska obrazovanost radne snage, nekonkurentnost.

'Monetarna politika ne bi se smjela mijenjati, a rješenje je u strukturnim reformama. Problemi su vrlo visoka nezaposlenost, pogotovo nezaposlenost mladih, dakle tržište rada, te s druge strane, veliki udio umirovljenika s perspektivom bitnog pogoršanja situacije u idućih 30 godina, ocijenio je guverner Vujčić.

Guverner se nadao svjetlu, no stigle su druge prognoze!

Dodao je kako je Hrvatska izgubila previše vremena do sada ne adresirajući prave strukturne probleme mogućnosti održivog rasta. 'Ne možemo si  dozvoliti luksuz ponovnog zavaravanja s time da ćemo nekakvim čarobnim štapićem tiskanja novca riješiti problem', poručio je Vujčić. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene