Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne znam što se događa'

Gotovina o Perkoviću: Ne pratim to, ja se bavim ribarstvom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina bio je na svečanoj sjednici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti povodom ulaska u EU. Novinari su ga pitali i o javnim prijeporima oko provedbe europskog uhidbenog naloga.

U atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti danas je povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju održana svečana sjednica na kojoj su, uz akademike, bili i predsjednik Republike Ivo Josipović, prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić te drugi predstavnici političkog i javnog života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bio i na okruglom stolu Vujčić zvonjavom dao znak za početak trgovanja na Frankfurtskoj burzi Slika nije dostupna Hrvatska broji sate do ulaska u EU, slavi se diljem zemlje! UŽIVO Zagreb pod policijskom 'opsadom': Delegacije stižu na proslavu, sletjeli i Nikolić i Dačić

>> Sabor o 'Lex Perkoviću'

Na svečanosti je bio i umirovljeni general Ante Gotovina koji je u izjavi novinarima kazao kako mu je čast što je pozvan te da je radostan zbog povoda svečane sjednice - ulaska Hrvatske u EU.

'Raduje me taj dan. Taj dan smo dugo čekali i on je postao činjenica. Ostvarilo se formalno što smo već odavno i daleko unazad već bili - sastavni dio Europe', rekao je Gotovina.

Na pitanje što ulazak u EU znači za njega osobno, odgovorio je kako smo postali 'sastavni dio jednog moćnog demokratskog kluba, a biti član tog kluba sigurno da je jedan plus, jedan ogroman plus i bolja budućnost za našu domovinu'.

Dodao je i da će, ako je pozvan, doći na proslavu ulaska u EU.

Novinari su ga pitali i o političkim peripetijama oko provedbe europskog uhidbenog naloga i slučaja bivšeg jugoslavenskog obavještajca Josipa Perkovića, no general nije htio ulaziti u srž problema.

'O tome nemam ideju i ne pratim to. Ja se bavim ribarstvom, ja sam ribar, stalno sam na moru i ne znam što se događa. U svakom slučaju to je stvar naše izvršne vlasti, to je stvar naše zakonodavne vlasti i to je stvar o kojoj će oni odlučiti što će biti', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene