Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što su izdvojili?

Independent: 5 stvari koje EU nije znala o Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U britanskom je Independentu osvanuo spisak od pet stvari za koje redakcija tih novina smatra da o njima u Europskoj uniji pojma nemaju.

Iz mora izvješća o Hrvatskoj povodom ulaska u Europsku uniju isplivao je i člančić u britanskom Independentu pod naslovom 'Hrvatska: Pet stvari o našem novom susjedu za koje Europska unija nije znala'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanovićeva zdravica: 'Čaša je polupuna, nazdravljam u ime zajedničke budućnosti!' Slika nije dostupna Hrvatska broji sate do ulaska u EU, slavi se diljem zemlje! UŽIVO Zagreb pod policijskom 'opsadom': Delegacije stižu na proslavu, sletjeli i Nikolić i Dačić

>> GRAĐANI EUROPSKE UNIJE, ovo je od danas KORISNO znati!

Među tih pet stvari navedeno je sljedeće.

1. Hrvatska skijaška tradicija usporediva je s onom Škotske, ali Janica Kostelić je jedna od najboljih olimpijki. Osvojila je četiri zlatne medalje.

2. Hrvatska je domovina nešto više od 101 dalmatinca, pasmine koja je prije više od 300 godina dobila ime po povijesnoj regiji Dalmaciji.

3. Hrvatski teniski šampion Goran Ivanišević vodio je i igrao za splitski nogometni klub Hajduk, ali navija za West Bromwich Albion.

4. Hrvatski vojnici s rubcima koje su im darovale njihove supruge bili su inspiracija za francusku kravatu iz koje je kasnije nastala i engleska kravata.

5. U Hrvatskoj nudističkih plaža ima posvuda. Glumac Bradley Cooper posjetio je jednu od njih za potrebe snimanja emisije o putovanjima te se na njoj skinuo. Independent ovdje aludira na snimku na kojoj, uz Coopera, glavnu ulogu ima jedan legendarni hrvatski montažer. Snimku je moguće pronaći jednostavnim 'guglanjem'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene