Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada ima jedno veliko ništa

VIDEO Gospodarstvo u kolapsu, a od premijera ni riječi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šutnju Banskih dvora na ocjene Bruxellesa da smo najgora ekonomija EU komentirao je Mislav Bago za Dnevnik Nove TV.

Premijer se ni danas nije očitovao na ocjene Europske komisije koja Hrvatsku proglašava najgorom ekonomijom Unije. Njegovi suradnici kažu kako bi se sutra na početku sjednice Vlade premijer trebao očitovati o izvješću Europske komisije za ovu godinu, ali i procjenama za sljedeću godinu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

Hrvatska jest na europskom začelju, jedina europska zemlja koja je šest godina bila u recesiji, mnoge su se zemlje dizale i vraćale, ali su se najvećim dijelom oporavile. Hrvatska tu nije učinila ništa.

Vlada ima, ne jedan veliki minus nego jedno veliko ništa. U tri godina Vlada nije napravila ništa da zemlja izađe iz krize, nijedna velika, ozbiljna reforma nije učinjena.

Ono što je najgore, prema posljednjim potezima od rujna, čini se kako će Banski dvori izbore dočekati u hladnom pogodnu bez ijedne ozbiljne reforme.

Premijer je mandat započeo s porukom kako se neće osvrtati na prethodnike, na ono što je bilo, da idu naprijed, no posljednjih nekoliko mjeseci kao asa iz rukava izvlači ono što je naslijedio od HDZ-ove vlade. Kaže da mu ne treba četiri nego osam godina mandata.

Deficit je puno veći no što Vlada kaže!

Proračun u 2015. godini

Sva dosadašnja iskustva od 2000. godine govore da je izborna godina bila godina kada su Banski dvori, koja god Vlada bila aktualna, trošili više nego što su imali tako da bi i 2015. godina mogla nastaviti tu tradiciju.

Bilo bi idealno kada bi ministar Lalovac uspio smanjiti proračun za 3-4 milijarde kuna u odnosu na ovogodišnji. Bila bi to i poruka da u izbornoj godini Vlada želi uistinu štedjeti. No, ostaje pitanje imali Vlada hrabrosti i volje da to učini.

U politici je najvažnije biti realan i realističan, nikako optimističan, a u Banskim dvorima su, kada su svi upozoravali da je Hrvatska u krizi, bili preoptimistični. Kako je to od 2011. godine naovamo izgledalo pogledajte u prilogu Dnevnika Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene