Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)glasanje o opozivu ministra

SDP-ovci o tome treba li Opačić biti izbačena iz stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a, tvrdi kako će svi njegovi stranački kolege biti na glasovanju o povjerenju ministru Zdravku Mariću te da ne može ni zamisliti da netko ne bi došao.

Milanka Opačić, SDP-ova potpredsjednica Sabora kazala je za Dnevnik Nove TV kako zbog obiteljskih problema do kraja ovog tjedna neće sudjelovati u radu Sabora pa tako niti glasovati o opozivu ministra financija Zdravka Marića o čemu se danas raspravlja u Saboru na inicijativu upravo SDP-a.

SDP-ovac Gordan Maras kazao je novinarima da isprike za nedolazak na glasovanje - nema. Svi zastupnici SDP-a imaju obavezu doći na glasovanje i to je najvažniji trenutak u ovom mandatu.

"Ne mogu to zamisliti. To je toliko nezamisliva situacija da bi se netko uopće doveo u tu poziciju", smatra Maras.

Na pitanje treba li, ako ne dođe na glasovanje, Milanka Opačić biti izbačena iz stranke, Maras je odgovorio: "To zastupnik ili zastupnica SDP-a nikada neće napraviti i vidjet ćete da će gospođa Opačić doći na glasanje. To je kao da na najvažnijem trenutku svoje političke karijere ne date doprinos stranci ili klubu u kojem djelujete. Pa kako je to uopće moguće?!"

Pročitajte i ovo Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? Maras prozvao Macana, brzo mu stigao odgovor: "Drago mi je zbog toga..." Slika nije dostupna zbog odgode glasanja Oporba bjesni i proziva Bandića: "Ucjenjuje Vladu, zastupnici su žrtve njegovih žetončića"; Bandić - bez komentara

Dodao je i da s Milankom Opačić nije razgovarao, ali da misli da Arsen Bauk je.

Kad je riječ o Mostovoj inicijativi za raspuštanjem Sabora i prijevremenim izborima kazao je "da ukoliko nije dobro da Hrvatska nema parlamentarnu većinu, onda misli da je to dobar potez".

Peđa Grbin (SDP) kazao je novinarima kako su mu poznati razlozi zbog kojih Milanka Opačić neće ovog tjedna sudjelovati u radu njihovog Kluba i raspravi, ali isto tako da bi trebala doći na glasanje o opozivu ministra Marića. 

"Bit će organiziran njezin dolazak na glasovanje", kazao je.

Na pitanje bi li trebala biti sankcionirana ukoliko ipak ne dođe, kazao je kako je riječ o hipotetskoj situaciji koja za njega "nije izgledna ni jasna jer koliko on zna Opačić dolazi na glasanje".

Predsjednik stranke Davor Bernardić izjavio je, govoreći također o najavi Milanke Opačić da neće doći na glasovanje o opozivu ministru financija, kako ''vjeruje da će svi u SDP-u u četvrtak glasovati u interesu hrvatskog naroda''. ''Bilo bi odgovorno od svakog saborskog zastupnika da dođe na glasovanje, a ukoliko se dogodi da netko ne dođe to će biti sumnjivo. Vjerujem da će svi doći te da će postupiti u interesu hrvatskog naroda, koji bi nam svima trebao biti na prvom mjestu'', rekao je Bernardić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene