Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gordan Maras

'Šansa da Karamarko uspije u preslagivanju Vlade je kao da ja pobjedim Usaina Bolta u finalu OI'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov Gordan Maras u svom se stilu osvrnuo na stav Karamarka da će HDZ imati podršku dovoljno zastupnika u Saboru za preslagivanje Vlade.

Predsjednik HDZ-a, najveće vladajuće stranke, Tomislav Karamarko odbio je poziv premijera da podnese ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade, najavivši pri tom preslagivanje u Vladi i iskazavši samouvjerenost da će HDZ prikupiti dovoljan broj saborskih zastupnika koji će novom mandataru dati podršku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

SDP-ov Gordan Maras na Facebooku ga podsjeća na vrlo jednostavan matematički izračun prema kojem Karamarko, tumači Maras, nema mnogo izgleda za preslagivanje Vlade.

'75 zastupnika se izjasnilo da Karamarko mora van iz Vlade. Preostalo ih je još 76. On želi biti mandatar. Znači svi preostali bi mu trebali dati potpis da postane mandatar. Šansa da se to dogodi je ista kao i da ja pobjedim Usaina Bolta u finalu OI u Riu sa novim svjetskim rekordom. Ali nikad ne reci nikad. Pitanje za SDSS, HSS, HDSSB, Furia, Kajtazija, Juhasa, Čačića. Tko neće potpisati Karamarku podršku da bude novi premijer?', napisao je Maras.

I politički analitičar Tihomir Cipek, U Dnevniku Nove Tv, sinoć je kazao kako je izglednije da ćemo na nove izbore nego što će uspjeti preslagivanej Vlade.

'Očito je da će gospodin Karamarko pokušati s preslagivanjem, on je to i rekao. On ima 67 mandata, treba im 76, ja bih čak rekao da kad bi to preslagivanje uspjelo Vlada ne bi mogla funkcionirati i mislim da je vrijeme da se svi zajedno pripremimo na izbore. Da bismo došli do izbora, kad padne Vlada a mislim da će to biti ovih dana, Parlament ima još tridesetak dana da se izvrši to takozvano preslagivanje unutar Parlamenta. Ako se to ne uspije izvršiti u tih trideset dana onda se raspušta Sabor i nakon što se Sabor raspusti onda predsjednica treba raspisati nove izbore u roku od šezdeset dana. Kako sada stoje stvari izgleda da će izbori biti na jesen – kraj rujna ili listopad', rekao je Cipek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene