Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeću po dvorištima

GORANI U STRAHU 'Broj medvjeda u Hrvatskoj je tempirana bomba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lovac kojega je napala medvjedica i nanijela mu teške tjelesne ozlijede u Gorskome kotaru oporavlja se u riječkoj bolnici i izvan je životne opasnosti. Gorani već duže vrijeme upozoravaju da je broj medvjeda sve veći.

Lovac iz Gorskoga kotara nakon napada medvjedice - oporavlja se u jedinici intenzivnog liječenja riječke bolnice.

Pročitajte i ovo Medvjed LOVCI NEMOĆNI Noću im dolaze medvjedi, vukovi i veprovi: "Sve ih je više, a institucije ništa ne poduzimaju" Slika nije dostupna Teško ozlijeđena Umjesto divljači upucao ženu: Hitno prevezena u pulsku bolnicu s teškim ozljedama

Procjena je da u Hrvatskoj ima više od tisuću medvjeda. 'Ja često upozoravam da je ovaj broj medvjeda u Hrvatskoj tempirana bomba. znači preveliki broj medvjeda je i to je bilo samo pitanje vremena kad će se dogoditi', kaže dr. sc. Dario Majnarić, voditelj lovnog odjela Hrvatski šuma Delnice.

Medvjed napao lovca u Gorskom Kotaru!

U strahu žive mnogi Gorani, kojima medvjedi šeću po dvorištu. Iz šume, u potrazi za hranom, spuštaju se medvjedi u naseljena mjesta u Gorskome kotaru gdje je veliki problem što se šuma spustila do prvih kuća.

Susret s medvjedicom može biti koban, iako su napadi na ljude barem u Hrvatskoj rijetki. Riječ je o zaštićenoj životinji čiji je odstrel ograničen na 120 na godinu, a kazna za odstrel iznosi i do 25 tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene