457157
457157
457157
457157
457157

''Prvo napraviti analizu postojećeg stanja u resoru''

  • , 15.11.2016., 14:14
  • Autor:
  • komentara

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u utorak da će u svom resoru prvo napraviti sustavnu analizu postojećeg stanja, jer, kako je rekao, Republika Hrvatska raspolaže golemim potencijalom imovine koju treba najprije utvrditi, knjigovodstveno ustrojiti, uskladiti i otkloniti sve nepravilnosti koje je utvrdila Državna revizija.

 
 
 
 
Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr)

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) odgovorno je radio svoj posao, međutim, ako je negdje potreban autoritet i snaga državne politike onda je to u resoru državne imovine i ona će pridonijeti da upravljanje, ali i gospodarenje državnom imovinom kao puno opširnije i kompleksnije, bude učinkovito i na dobrobit RH, rekao je Marić u Hrvatskom saboru.

Na novinarski upit kada se mogu očekivat prvi rezultati njegova ministarstva, Marić je odgovorio kako će to biti uskoro te dodao kako vjeruje da će već za mjesec dana neki rezultati biti vidljivi i validni.

Upitan što će biti s poduzećima koja su skinuta s liste strateških, Marić je rekao kako će se razmotriti popis državnih strateških i poduzeća od posebnog interesa te najavio kako misli da će biti određenih korekcija. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se