Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navala na posao

Golem interes za popisivanje stanovništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući popisu stanovnika barem privremeno će se zaposliti petnaestak tisuća ljudi.

Iako su u nekim županijama i gradovima prijave već počele, u većini se za posao može prijaviti od idućeg tjedna, a prednost imaju upravo nezaposleni. Obrasci su spremni za popis, a nekima od 334 tisuće nezaposlenih sve je bliže prilika za barem privremeno zaposlenje.Traži se 15 tisuća popisivača, 2000 kontrolora, 400 osoba za obradu podataka, 180 instruktora i 45 koordinatora. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nije moguće glasovati dva puta' HDZ: Istup SDP-a o izbornom inženjeringom su laži i obmane Slika nije dostupna Optužuju HDZ SDP: Zavod za statistiku se uključio u prljavi izborni inženjering

>> Poziv popisivačima: Kako dobiti posao?

'Prema našim informacijama postoji velik interes za sudjelovanje u popisu. Može se prijaviti svaka osoba koja je punoljetna i ima najmanje završenu srednju školu, čitak rukopis i koja će uspješno položiti završni test nakon edukacije', kazao je ravnatelj Državnog zavoda za statistiku.

Točan broj zainteresiranih znat će se uskoro, a s prijavama se u nekim mjestima već krenulo. U većini gradova i općina prijave počinju idući tjedan. Svi će morati proći edukaciju koja traje četiri dana. Osim metodologije popisa, sadržaja i načina ispunjavanja obrazaca naučit će i kako se ophoditi prema građanima.

'U okviru edukacije posebna će se pažnja posvetiti tome da popisivači shvate da moraju biti vrlo strpljivi kad postavljaju pitanja i u potpunosti neutralni kada odgovore upisuju', istaknuo je

Popis će trajati četiri tjedna, a prosječna naknada bit će oko tri i pol tisuće kuna. Nije mnogo, ali nezaposlenima će dobro doći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene