Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Guverner izrazio zadovoljstvo

Približava se godina dana od uvođenja eura: "Trebat će minimalno još četiri, pet..."

Uskoro se navršava godina dana otkako je Hrvatska uvela euro, što je bila tema za razgovor u organizaciji ureda europskog parlamenta u Hrvatskoj o svim posljedicama koje su građani osjetili. I dok je guverner zadovoljan samim procesom uvođenja, oporba upozorava da će posljedice po standard građana biti još dugo negativne, prije nego što postanu pozitivne.

Približava se godišnjica od kada je Hrvatska uvela euro, što je bilo glavno pitanje razgovora na događanju organiziranom od strane ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Razgovor se odnosio na mnoge posljedice koje su građani osjetili uvođenjem eura.

Pročitajte i ovo Damir Habijan - 3 Novi ministar Habijan dobio jednoglasnu podršku parlamentarne većine: "Njegova prva zadaća je da dobro preuzme konce Ministarstva"

Dok guverner izražava zadovoljstvo procesom uvođenja eura, oporba upozorava da će negativne posljedice po standard građana trajati duže prije nego što postanu pozitivne.

"Danas znamo da ono što smo predviđali da će se dogodit da se i dogodilo, tako da smo u principu, kada pogledamo, godinu dana nakon uvođenja eura ostvarili ono što smo i očekivali da ćemo ostvarit", izjavio je guverner HNB-a Boris Vujčić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izjava za medije Plenković o 30 promijenjenih ministara: "To je potpuno bezvezna teza. Samo ih je dvoje otišlo zbog nekog problema"

Boris Lalovac, biši ministar financija, upozorio je kako će biti potrebno još vremena da građani osjete dobrobit uvođenja eura.

"Nama će sigurno trebati minimalno još četiri ili pet godina da građani stvarno osjećaju tu dobrobit eura. Prvi uvjet su markoekonomska stabilnost, a kasnije kroz ovaj dio poboljšanja standarda", rekao je Boris Lalovac, potpredsjednik Odbora za financije i državni proračun.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene