Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proveli su anketu

Glogoški: 'Braniteljske prosvjede podržava 53,65 posto građana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Telefonska anketa provedena je od 5. do 9. ožujka u cijeloj zemlji na uzorku od 2520 ispitanika.

Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški rekao je u srijedu kako, po rezultatima ankete koju je provela Agencija za istraživanje javnog mnijenja '2x1 komunikacije', braniteljske prosvjede u Savskoj 66 podržava 53,65 posto građana, 38,93 posto ih ne podržava dok ih je 7,42 posto neodlučnih.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Ilustracija Anketa Dnevnik Nove TV Trebaju li bolnice izvoditi operacije na dan izbora? Pogledajte kako ste glasali

Po rezultatima telefonske ankete provedene od 5. do 9. ožujka u cijeloj zemlji na uzorku od 2520 ispitanika većina anketiranih (64,01 posto) podržava i zahtjev branitelja za ostavkom ministra branitelja Predraga Matića, njih 29,92 posto taj zahtjev ne podržava dok ih je 6,07 posto neodlučno. Više od polovice anketiranih (54,96 posto) smatra i da većina medija iskrivljuje istinu o Domovinskom ratu, 38,97 posto ih to ne smatra a po tom pitanju neodlučnih je 6,07 posto.

Glogoški je izrazio zadovoljstvo što je anketa, uz ostalo, pokazala i da braniteljski prosvjed podržava i 52,50 posto Zagrepčana.

Pred Ministarstvom branitelja prepirke i dobacivanje

'Iz ankete je vidljivo da, unatoč pokušajima od samog početka prosvjeda - gdje su predstavnici institucija lažima pokušali obmanuti javnost napadima na prosvjednike, putem medija i prijetnji pravosuđem te slanjem pojedinaca i skupina kako bi se negativno prikazalo branitelje prosvjednike - kakav stav javnost ima prema braniteljima i jasno im je tko je dao najveći doprinos stvaranju samostalne Hrvatske', kazao je Glogoški.

Govoreći o pravosuđu rekao je kako su 'svjedoci da su oni koji su u ladicama držali argumente, dokumentaciju i optužnice za one koji su počinili zločine u Domovinskom ratu danas kandidati za Ustavne suce', pojasnivši kasnije na novinarski upit da je pri tom mislio na Mladena Bajića. 'To je za nas neprihvatljivo', naglasio je. Smatra i da su svjedoci 'cirkusa u hrvatskom pravosuđu' s puštanjem pa ponovnim pritvaranjem Branimira Glavaša ali i Milana Bandića.

Matić o sastanku predsjednice s braniteljima: 'Mogla je i mene zvati'

Glogoški drži i da je Hrvatska - osim što je sukcesijom preuzela oficire JNA a Erdutskim sporazumom one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, tajne agente KOS-a i UDB-e, izgleda i sukcesijom preuzela i suce iz prošlih vremena. 'Zato nam i je takvo pravosuđe danas', naglasio je.

Pozvali Glavaša da prekine štrajk glađu

Glogoški i predstavnik osječkih branitelja Damir Buljević pozvali su u ime branitelja iz Savske 66 Branimira Glavaša na prestanak štrajka glađu i da počne jesti i piti tekućinu da ne bi priuštio zadovoljstvo onima koji , kako su rekli, s užitkom čekaju da umre u zatvoru kao što je to Đuro Brodarac.

Osvrćući se na najavljeni subotnji ponovni protuprosvjed protiv branitelja Glogoški je rekao da su njihovi transparenti i uvrede na prošlom protuprosvjedu bili samo pokušaj uvođenja podjela u hrvatskom društvu. Naveo je kako imaju informacije da iza toga stoje SDP i HNS koji su pozvali svoje članstvo na prosvjed protiv branitelja.

U Savsku došao Zoran Erceg - 'Zamislite da je Karamarku na presicu došao Milanović'

'To je još jedan pokazatelj kako oni koji nisu željeli hrvatsku državu danas rade nove podjele u društvu', kazao je Glogoški poručivši im za subotnji antiprosvjed - neka vide da nas ima.

Upitan o posjeti srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića Hrvatskoj, Glogoški je odgovorio kako treba razgovarati oko pronalaska rješanja vezanih uz probleme nestalih u Domovinskom ratu ili jurizdikcije vezane uz Veljka Marića. 'Očekujemo da se riješi pitanje svih ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj a za koju su odgovorni oni koji su sudjelovali u agresiji na našu zemlju iz Srbije', kazao je Glogoški. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene