Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ban Ki-moon na Brijunima

Glavni tajnik UN-a: Vukovar je najveće poprište ratnih zločina u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinari su Ban Ki-moona, glavnog tajnika UN-a, na Brijunima pitali zašto neće posjetiti Vukovar s obzirom da ide u Srebrenicu.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda danas je s hrvatskim državnim vrhom na Brijunima. Na novinarski upit zašto neće posjetiti Vukovar s obzirom na to da ide u Srebrenicu Ban Ki-moon je rekao da ne ide u Vukovar jer ima zgusnut raspored. Naglasio je da je Vukovar najveće poprište ratnih zločina u Hrvatskoj te da se nada da će svi odgovorni za zločine biti privedeni pravdi. Ki-moon je rekao da UN i dalje aktivno sudjeluje u obnovi Vukovara i doprinosi procesu pomirbe i prekogranične suradnje.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

S obzirom na to da će posjetiti i Beograd, Ban Ki-moona su pitali kako komentira nedavnu izjavu novog glavnog tajnika Opće skupštine UN-a Vuka Jeremića da će Kosovo u UN samo preko njega mrtvog. Ban Ki-moon je rekao da je čuo za tu izjavu ali da nije detaljno upoznat s njom. Dodao je da će o tome razgovarati s Vukom Jeremićem kada dođe u Srbiju.

Podsjetimo, Jeremić je nedavno rekao što misli o tome da Kosovo podnese zahtjev za članstvom u UN-u, za vrijeme predsjedavanja Srbije Glavnom skupštinom UN-a. 'Nadam se da do toga neće doći, ali u svakom slučaju, dok god Srbija predsjedava Ujedinjenim narodima, a to je godinu dana, to bi se moglo dogoditi samo preko mene mrtvog', istaknuo je Jeremić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene