Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaševi odvjetnici nezadovoljni saslušanjem novog svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ime odvjetničkog tima Branimira Glavaša istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu Zdenku Posavcu danas je osječki odvjetnik Dražen Matijević podnio podnesak u kojemu izražava nezadovoljstvo što je prihvatio zahtjev tužiteljstva da se ponovno sasluša jedan svjedok u slučaju "garaža".

Po riječima Dražena Matijevića, riječ je o čovjeku koji je na
odsluženju zatvorske kazne od 13 godina zbog teškog kažnjivog djela, zbog čega je "obrana zaprepaštena da se poziva takav svjedok kojemu je u interesu reći bilo što ako to pretpostavlja neke olakšice za njega, tim više što je svoj iskaz već dao".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Selotejp 'Civili u Osijeku stradavali su zbog koristoljublja' Slika nije dostupna Svjedočenje bivšeg zapovjednika Gorinšeka 'Ne znam ništa o likvidacijama osječkih Srba'

Budući da je istražno ročište, na kojemu će taj svjedok dati iskaz, sudac Posavec zakazao za sutra u 13 sati, obrana traži da sudac sasluša i jednog svjedoka obrane, te da se obavi rekonstrukcija događaja i balističko vještačenje, kazao je Matijević.

U istrazi u tzv. slučaju "garaža", koja se vodi od lipnja prošle
godine, Branimira Glavaša se sumnjiči za mučenja i ubojstva srpskih civila u garažama osječkog Sekretarijata za narodnu obranu 1991. godine.

Sudac Posavec prihvatio je zahtjev tužiteljstva da se ispita još
jedan svjedok, a glasnogovornik Suda Krešimir Devčić izjavio da je zahtjev prihvaćen "s obzirom na obrazloženje da predloženi svjedok ima relevantna saznanja".

Na osječkom Županijskom sudu istražni postupak u tzv. slučaju "selotejp" za Branimira Glavaša, koji je osumnjičen za ubojstva civila na obali Drave u Osijeku 1991., nastavlja se u petak. Obrana je predložila saslušanje 20 svjedoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene