Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavašev odvjetnik u stanje mirovanja stavio članstvo u HHO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veljko Miljević, član Izvršnog odbora Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) stavio je u stanje mirovanja svoje članstvo i funkciju u HHO-u i zatražio od HHO-a da donese konačnu odluku o njegovom statusu, izvjestio je danas HHO.

U izjavi za javnost, HHO navodi da je Miljević "danom početka glavne rasprave u sudskom kaznenom postupku protiv Branimir Glavaša, optuženog za ratne zločine, stavio u stanje mirovanja svoje članstvo i funkciju u HHO-u, te zatražio od v.d. predsjednika i Izvršnog odbora da plenarnom skupu - koji je jedini ovlašten o tome odlučivati - predloži da donese konačnu odluku o njegovom statusu".

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog u Milanu Progon ne prestaje U Moskvi uhićen još jedan odvjetnik Alekseja Navaljnog, razlog je nevjerojatan Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se"

Ovu odluku Miljević je obrazložio stavom "da bi to što u navedenom postupku nastupa kao branitelj Branimira Glavaša moglo doći do kolizije s radom HHO-a", a do Plenuma koji, prema Statutu HHO-a, može zamrznuti članstvo pojedinog člana koji obavlja djelatnost nespojivu s djelovanjem u organizaciji, Miljević neće sudjelovati u radu HHO-a.

Izvršni odbor HHO-a izvijestio je također da će se Plenum održati unutar 14 dana od odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koje još nije odlučilo o optužnici protiv Daniela Ivina, za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

"Na tom će se Plenumu odlučivati o statusu Daniela Ivina i Veljka Miljevića u HHO-u, a u vezi s time, održat će se i izbori za nove dužnosnike HHO-a", navodi se u izjavi za javnost HHO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene