Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš zbog klevete podnio privatnu tužbu protiv Boljkovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš podnio je privatnu tužbu zbog klevete protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Josipa Boljkovca, koji tvrdi da je Glavaš prijetio osječkom načelniku policije Josipu Reihlu Kiru koji je ubijen 1991.

Boljkovac je kao svjedok na osječkom Županijskom sudu u postupku protiv Antuna Gudelja, optužena za ubojstvo osječkog načelnika policije Josipa Reihla Kira 1. srpnja 1991., izjavio da mu je Kir osobno rekao da mu prijete Vladimir Šeks i Glavaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Saborski zastupnik Glavaš navodi u tužbi da je Boljkovac na raspravi dao neistinit iskaz i da ga je zatim u većem dijelu ponovio novinarima pred zgradom suda.

Kako Glavaš navodi u tužbi, Boljkovac je kazao da mu se Kir obratio 27. lipnja 1991. kao ministru unutarnjih poslova te da mu je tada rekao da je osuđen na smrt, t.j. da mu u Osijeku prijeti likvidacija. "Na moj upit tko mu prijeti, spomenuo je Vladimira Šeksa i Branimira Glavaša. Držim da mu je sastanak u Tenji bio namješten, a da je odluka o tome donesena u krugu HDZ-a", rekao je Boljkovac.

Glavaš tvrdi da je Boljkovac potpuno neistinitom izjavom nanio tešku štetu njegovoj časti i ugledu jer je njega osobno i stranku kojoj je tada pripadao označio kao organizatore teškog ubojstva.

Za to "kazneno djelo klevete" Glavaš traži da se Boljkovac kazni novčanom kaznom od tri stotine prosječnih dnevnih dohodaka u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene