Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš stigao u Osijek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš koji je danas nakon 37 dana štrajka glađu odlukom istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca pušten iz pritvora oko 21,30 sati ambulantnim kolima dovezen je u Kliničku bolnicu Osijek.

Primljen je na Odjel jedinice intenzivne njege, gdje ga pregledava liječnički tim u kojem je, između ostalih, i dr. Aleksandar Včev, šef Interne klinike. Do 23 sata pregled nije bio završio.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava...

Ispred ulaza u Kliničku bolnicu Osijek Branimira Glavaša dočekalo je nekoliko stotina građana i prijatelja. Teško iscrpljen i umoran Glavaš je na nosilima prenesen na odjel, gdje mu liječnici dijagnosticiraju zdravstveno stanje.

Prema prvim informacijama, zdravstveno stanje Branimira Glavaša je izuzetno narušeno. To se, kako je rekao dr. Vladimir Šišljagić u dežurnom timu, i očekivalo s obzirom na dugotrajni štrajk. Dodao je kako će idući dani pokazati o koliko se ozbiljnim zdravstvenim posljedicama radi.

Branimira Glavaša je uz nekoliko prijatelja u Klinički bolnici Osijek dočekao sin Filip koji se s njim zadržao u dužem razgovoru, nakon čega je izjavio kako je "najsretniji što je tata došao u Osijek i što je ostvario pravo da svoju nevinost dokazuje na slobodi".

Glavašev osječki odvjetnik Marko Dumančić izjavio je kako je "na žalost dugotrajni štrajk glađu ostavio vidljive posljedice na
Branimira Glavaša, no da je on još uvijek izuzetno psihički snažan".

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec danas je ukinuo pritvor Branimiru Glavašu i prekinuo istragu temeljem mišljenja liječničkog konzilija, formiranog po Posavčevu nalogu, da se zbog štrajka glađu Glavaševo zdravstveno stanje pogoršalo toliko da nije sposoban pratiti postupak.

Glavaš je u pritvoru od 26. listopada, kada je i počeo štrajk glađu, tražeći da mu se omogući obrana sa slobode. Danas je bio 37. dan štrajka.

Istraga protiv Glavaša na zagrebačkom Županijskom sudu pokrenuta je u lipnju ove godine zbog sumnje da je 1991. u Osijeku naredio zlostavljanje i ubojstvo dvojice osječkih Srba, civila, te mučenja još troje. Uz njega, istraga je pokrenuta i protiv Krunoslava Fehira koji se brani sa slobode.

Jednomjesečni pritvor mu je bio određen zbog utjecanja na svjedoke, a 24. studenog produljen za još mjesec dana zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje ga se tereti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene