Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš: "Ključni" svjedok kojega spominje Bubalo ne postoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Branimir Glavaš, optužen za ratne zločine u Osijeku 1991., u večerašnjem je priopćenju ustvrdio da osoba koju je Šimun Bubalo opisao kao tzv. ključnog svjedoka ne postoji u sudskom postupku koji se vodi protiv njega.

Glavaš je priopćenjem reagirao na izjavu predsjednika Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Osječko-baranjske županije Šimuna Bubala, koja je, kako se navodi, objavljena danas na nekim internetskim portalima, "da je je ključni svjedok protiv njega djelatna vojna osoba".

Pročitajte i ovo Roditelji Madeleine McCann ključni svjedok Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega Slika nije dostupna Bubalo ostaje zamjenik Glavaš ponovno izabran za predsjednika HDSSB-a

Bubalo je na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku izjavio da je "jedan od krunskih svjedoka u sudskom postupku protiv Branimira Glavaša i ostalih šest optuženika za ratni zločin u Osijeku 1991. postao hrvatski branitelj koji je u veljači 1992. došao iz Županje, a svjedoči o događajima iz 1991. u Osijeku".

Za Glavaša potpuna je neistina Bubalova izjava da je ključni svjedok protiv njega "djelatna vojna osoba i pripadnik Hrvatske vojske (HV), da je svjedok Hrvat i natporučnik HV-a koji je branitelj postao 10. veljače 1991. u Županji, a danas svjedoči o događajima koji su se zbili u Osijeku, te da je riječ o osobi koja je do pristupanja u HV radila kao novinar".

Glavaš smatra da takve informacije nepotrebno kompliciraju njegov sudski slučaj te moli udruge i pojedince da mu, kako ističe, "na takav i sličan način više ne pomažu" jer se može sam obraniti pred nadležnim državnim tijelima, a to je hrvatsko pravosuđe".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene