Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Ureda predsjednika

'Glavašu možemo oduzeti čast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured predsjednika Josipovića istaknuo je kako se Glavašu još uvijek može oduzeti moralna čast.

Reagirajući na izjavu Branimira Glavaša da će prodati svoja odlikovanja dobivena za sudjelovanje u Domovinskome ratu, Ured predsjednika Republike Ive Josipovića danas je priopćio da Glavaš 'može pokloniti, prodati, uništiti ili učiniti bilo što s metalnim odličjem kao fizičkim znakom časti', ali da 'moralni sadržaj časti koji nosi odlikovanje sukladno zakonu daje i oduzima Predsjednik Republike Hrvatske'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Braniteljske udruge protiv oduzimanja odličja Glavašu Slika nije dostupna Branitelji traže da se Zagorcu i Glavašu oduzmu odličja

>> Branimir Glavaš prodao svoja odličja

'Dodjela ratnih i mirnodopskih odlikovanja pitanje je časti, a ne metala od kojih je sačinjeno odličje. Oduzimanje odlikovanja također je pitanje časti, a ne oduzimanja metala', stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika nakon što je, kako se navodi, Glavaš izjavio da je prodao ili da će prodati svoja odličja, te da nakon toga predsjednik Republike Josipović nema više potrebu iščitavati presudu Vrhovnog suda za ratni zločin u Osijeku i donositi odluku o oduzimanju odlikovanja Glavašu.

Ured ističe, odgovarajući na upite hoće li Branimiru Glavašu oduzeti odlikovanja nakon pravomoćne presude za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u Osijeku, 'da će se u ovome slučaju postupiti sukladno zakonu, te da primjenu zakona neće spriječiti nikakva prodaja metalnih znakova časti'. 'Branimir Glavaš može pokloniti, prodati, uništiti ili učiniti bilo što s metalnim odličjem kao fizičkim znakom časti, ali čast ne može ni prenijeti, ni prodati, ni otuđiti. Moralni sadržaj časti koji nosi odlikovanje sukladno zakonu daje i oduzima Predsjednik Republike Hrvatske', stoji u priopćenju Ureda predsjednika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene