Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usidreni kod Ploča

Gladni i žedni usidreni kod luke Ploče: Posada broda pomoć!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija na brodu Lucky Ned koji je usidren 4 nautičke milje ispred luke Ploče krajnje je ozbiljna.

Posada broda Lucky Ned iz Pireja našla se u vrlo teškoj situaciji. Naime, zalihe vode i hrane te energenata na brodu su male i, prema procjeni, potrajat će samo još 4 do 5 dana. Problem je i što vlasnik broda ne odgovara na pozive posade.

Inspektor Romano Perić posjetio je brod nakon što je posada telefonski zatražila intervenciju te je ustanovio da su zalihe vode na rezervi, a potrošnja je od prvog dana dolaska svedena na ekonomsku. Prema procjenama, zalihe mogu potrajati još četiri do pet dana, piše Dubrovački.net.

>> Počela gradnja novog terminala Luke Ploče, vrijednost projekta 26 milijuna eura

Isto tako, zalihe hrane su vrlo niske – ima nešto mesa i ribe, ali uopće nema zaliha voća i povrća. Potrošnja goriva svedena je na oko pola tone dnevno. Posada je uznemirena zbog nedostatka hrane, neisplaćenih plaća i neizvjesne budućnosti.

Sindikat pomoraca Hrvatske prozvao je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture da hitno reagira, a posadu su opskrbili telefonskim karticama kako bi mogli komunicirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene