Obavijesti Video Pretražite Navigacija
350 milijuna kuna već je osigurano

Gdje je zapelo s kupnjom aviona? Potpisa na ugovoru još nema, Predsjednica požuruje, a Vlada je dobila poruku

Gdje je zapelo s kupnjom aviona? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Gdje je zapelo s kupnjom aviona? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gdje je zapelo s kupnjom aviona? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gdje je zapelo s kupnjom aviona? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gdje je zapelo s kupnjom aviona? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku je okupila članove svog Vijeća za domovinsku sigurnost. Stigao je i ministar obrane Damir Krstičević, kojem je projekt mandata kupnja borbenih aviona. No, odluka zapinje - mjesecima je na čekanju i na premijerovu stolu.

Ministar obrane i Predsjednica našli su se za istim stolom. No, nisu ih spojili borbeni avioni, već uloga policije u kriznim situacijama. Najveći izazov prema riječima glavnog ravnatelja policije je migrantska kriza.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića Slika nije dostupna Ministar kratkog fitilja Propala nabava aviona, plagiranje završnog rada, jezične bravure... Što je sve obilježilo mandat Damira Krstičevića

Migracijski pritisak je stalan i on će biti kratkoročno i dugoročno i dalje…“, kaže Niola Milina.

A gdje je zapelo s odlukom o kupnji aviona? Premijer mjesecima analizira ponude. U Vladi kažu: želi se upoznati sa svakim zarezom, a premijer je još nedavno tvrdio da neće još dugo.

„Pregledali smo sve ponude koje su poslane Ministarstvu obrane koje vodi ovaj proces. U sljedećih nekoliko tjedana konačna odluka bit će objavljena. Blizu smo završetka tog procesa“, tvrdio je premijer Andrej Plenković krajem veljače.

Predsjednica požuruje...

Predsjednica premijera već i javno požuruje jer zajednički moraju sazvati Vijeće za obranu.

I bivši zapovjednik ratnog zrakoplovstva ima poruku za premijera.

„Ja se slažem s predsjedničinom izjavom da je bolje i pogrešna odluka nego nikakva odluka. Tako da vjerujem da će i vlada i svi donijeti uskoro“, kaže umirovljeni general-bojnik Josip Štimac

Izraelski F-16 spominje se kao najizgledniji odabir. Riječ je o avionima starima najmanje 25 godina. No, jesu li oni i dugororočno rješenje, koje obećava premijer?

Potpisa na ugovoru još nema

„Jasno je da je ogromna razlika između novih i rabljenih letjelica. Jasno je i da je teško moguće očekivati istu razinu i rok eksploatacije kod tako različitih paketa“, kaže vojni analitičar Igor Tabak portala Obris.org.

Vlada je za prvu ratu najvećeg vojnog posla osigurala 350 milijuna kuna. No, potpis na ugovoru - još nije na obzoru.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene