Održana je 11. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost na kojoj je glavna tema bila mirgantska kriza.

Galerija


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na 11. sjednici Vijeća za domovinsku sigurnost.

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović Grabar-Kitarović u Novoj Gradišci sa skupa poručila: "To je najbolnija rana koju nam je zadala velikosrpska agresija" Plakat na ćirilici (Foto: Facebook/M.Š.) DIP pisao Grabar-Kitarović, Škori i Milanoviću zbog plakata na ćirilici, pitao ih jesu li ih oni naručili

Na njoj su, osim članova Vijeća, sudjelovati visoki gosti: potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Glavna tema Vijeća bila je migrantska kriza. Naime, pojavile su se brojne krijumčarske skupine, samo u zadnjih deset dana uhićene su dvije pa je stoga potreban dodatni napor kako bi sigurnost na državnim granicma bila učinkovitija.

"Migracijski pritisak je stalan i on će biti kraktoročno i dugoročno, ali i u pomoći zemljama u regiji i raditi intezivnu surandnju sa zemljama na ovoj migracijskoj ruti", poručio je Milina.

Kako javlja reporter Nove TV Andrija Jarak, na sjednici zatvorenoj za javnost se vjerojatno raspravljalo i o nabavci vojnih aviona.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr