Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o životnom partnerstvu

Gay parovi neće moći posvajati djecu, ali će moći biti roditelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gay parovi neće moći posvajati djecu, ali će moći biti roditelji, najveće su novosti koje donosi Zakon o životnom partnerstvu, koji će uskoro u saborsku proceduru.

U saborskoj će se proceduri uskoro istovremeno naći i Obiteljski i Zakon o životnom partnerstvu. Iako su dobrim dijelom odredbe tih zakona jednake, statusna pitanja heteroseksualnih i istospolnih parova rješavaju se u dva odvojena zakona, a promijenjena su i imena gotovo jednakih instituta.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Nestala Danka Ilić Neizreciva tuga FOTO Dankini roditelji u Boru zapalili svijeću: Otac u suzama poljubio pa ostavio plišanog bijelog medvjedića

>>Ministar Bauk: Istospolna se zajednica neće zvati brak!

Tako se brak zove životno partnerstvo, izvanbračna zajednica neformalno je životno partnerstvo, razvod je nazvan raskidom, a bračni ugovor - ugovorom o imovini životnih partnera. 

Istospolni parovi u Hrvatskoj zakonski će većinom biti izjednačeni s bračnim i izvanbračnim zajednicama, no iako će dobiti mogućnost biti roditelji, neće moći posvajati djecu, piše Jutarnji list. Moći će dobiti roditeljsku skrb nad biološkom ili posvojenom djecom svojih partnera s kojima žive, a partnerice koje su se liječile od neplodnosti moći će se podvrgnuti medicinski potpomognutoj oplodnji. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene