447908
447908
447908
447908
447908

'Tajno snimanje sastanka Milanovića s braniteljima je kazneno djelo'

  • , 25.08.2016., 15:49
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović izjavio je na predstavljanju kandidacijske liste Narodne koalicije u Gospiću da je tajno snimanje sastanka predsjednika njegove stranke Zorana Milanovića s braniteljima kazneno djelo.

 
 
 
 
Franko Vidović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Franko Vidović (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Franko Vidović je u Gospiću jedini komentirao Milanovićeve riječi sa sastanka s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije koji se održao u srijedu u Zagrebu, bez prisustva predstavnika medija, ali je transkript ipak javno objavljen.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Prema transkriptu Milanović je za Srbiju navodno rekao da je "šaka jada", za BiH da je "zemlja bez reda i poretka", a rekao je i da ga zapravo nije briga za pozdrav "Za dom spremni!". Vidović smatra da "tajno snimanje i objavljivanje razgovora sve govori samo za sebe".

"Moram reći da su me ti ljudi razočarali, održali smo taj sastanak zaista u dobroj vjeri nemam riječi za to što su napravili, mislim da ih i sama braniteljska populacija dovoljno osuđuje", rekao je.

Na pitanje bi li se drugačije razgovaralo da se znalo da se razgovor snima Vidović je rekao kako misli da ne bi jer je Milanović prethodno i ponudio da na sastanku ostanu novinari.

"Bilo bi fer i korektno da su rekli kako stoje stvari, a mislim da je ovakvo snimanje i kazneno djelo", naglasio je Vidović.

Vidović je na novinarsko pitanje ustvrdio da su Milanovićeve riječi kako BiH nije država te da su Srbi šaka jada izvađene iz konteksta te da je Milanović "jasno štitio hrvatske državne interese".

Na daljnje pitanje jesu li s ovime dodatno zaoštreni i inače napeti odnosi sa Srbijom ogovorio je da treba pogledati odakle ti zaoštreni odnosi idu. "Sjetite se odnosa spram izbjeglica. Tko je tada trčao po Hrvatskoj i vikao kako treba zatvoriti granicu, staviti žicu itd. Dakle svaki put kada je prigodno ti se odnosi zaoštravaju, a mislim da je to osovina prijatelja, s jedne strane HDZ, s druge gospodin Vučić".

Nakon što je na predstavljanju liste za IX. izbornu jedinicu održao govor Milanović nije bio dostupan medijima za izjave ni po kojem pitanju pa tako ni o objavljenom transkriptu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se