Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Visok vodostaj

FOTO Pogledajte kako se nabujala Sava u Zagrebu izlila iz korita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrh vodenog vala rijeke Save prošao je kroz Zagreb, u 13 sati vodostaj je dosegnuo svoj maksimum od 330 centimetara i od tada je u laganom opadanju, doznaje se u Hrvatskim vodama.

'U idućim satima očekuje se daljnje opadanje vodostaja Save u Zagrebu. Nizvodno od Zagreba očekuje se daljnji porast vodostaja, te se u idućim satima očekuje proglašenje redovnih mjera obrane od poplava od Prevlake do Dubrovčaka', izjavio je Tomislav Novosel iz Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda.

Istaknuo je kako je rijeka Kupa u Karlovcu i dalje u porastu od dvadesetak centimetara na sat (trenutni vodostaj u 15 sati je 608 centimetara) te se očekuje uvođenje redovnih mjera obrane od poplava i za rijeku Kupu u Karlovcu, kada vodostaj premaši referentnu vrijednost od 700 centimetara.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

>> Bura puhala i do 235, olujni sjeverac 95 km/h: Na muškarca palo stablo i ubilo ga!

U Hrvatskom zagorju izlili su se manji bujični potoci na području grada Zlatara i Lobora i poplavili više objekata.

'Od sutra se više ne očekuju veće količine oborina, što će pozitivno utjecati na normalizaciju i stabilizaciju vodostaja u idućim danima', najavio je Novosel. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene