Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protukandidati ga prijavili

FOTO Načelnik Vira i službeni vozni park oblijepio vlastitim likom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U virsko Općinsko izborno povjerenstvo stiglo je nekoliko prijava protiv aktualnog načelnika Kristijana Kapovića, zbog plakata koji su osvanuli na službenim općinskim prostorijama i na općinskom voznom parku.

Čitatelji portala Dnevnik.hr s Vira poslali su nam fotografije na kojima se vide predizborni plakati tamošnjeg općinskog načelnika Kristijana Kapovića postavljeni na službenim prostorijama općine i s njom povezanih tvrtki te na službenom voznom parku. Jedan od čitatelja tvrdi da Kapović, inače kandidat grupe građana, u kampanji koristi i zaposlenike općine, koji su navodno angažirani na lijepljenju plakata, a usto i nose majice s njegovom fotografijom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez zraka bio preko 23 minute Još jedan Hrvat upisan u Guinessovu knjigu rekorda Slika nije dostupna Pucao na mladež HDZ-a Pucao na mladež HDZ-a koja je u gluho doba noći lijepila plakate

>> FOTO Privlačenje pozornosti plakatima

U virskom Općinskom državnom povjerenstvu potvrdili su kako su dobili više predstavki o ovome slučaju. U jednoj predstavci stoji i kako radnici općinske tvrtke pokušavaju ukloniti plakate Kapovićeva protukandidata Marka Vučetića.

Povjerenstvo je upozorilo kako bi se kandidati, koji istovremeno vrše i neku funkciju u općini, trebali suzdržati od povezivanja svoje kampanje s dužnosti koju obavljaju. Pritom je navelo kako za postavljanje plakata na općinske površine treba pribaviti posebnu dozvolu nadležnog upravnog tijela same općine.

'Ovo povjerenstvo je utvrdilo da je za izdavanje navedene suglasnosti za postavljanje promidžbenih materijala do sada zahtjev podnio jedino Kristijan Kapović dana 10. svibnja 2013. godine i to za postavljanje promidžbenih banera dimenzija 5 m x 1,5 m', stoji u objavi Općinskog izbornog povjerenstva, koje navodi i lokacije na kojima je Kapoviću dozvoljeno postavljanje plakata te napominje da svi kandidati koji pribave dozvolu plakate mogu postaviti besplatno. Među navedenim lokacijama ne spominju se službena vozila.

'Slijedom svega navedenog pozivamo sve sudionike izborne promidžbe da postupaju sukladno navedenim važećim propisima kako bi se izbjegle sve konfliktne situacije i sukladno tome da se uklone svi nezakonito postavljeni promidžbeni materijali te se svim sudionicima skreće pozornost da se izborna promidžba mora voditi slobodno, otvoreno, javno i argumentirano, a svako drugo ponašanje i način vođenja takvih aktivnosti je u suprotnosti za Zakonom i etikom izbornog ponašanja', navode još u Općinskom izbornom povjerenstvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene