Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava ustavnih promjena

FOTO Je li ovo moto Josipovićeve predsjedničke kampanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović na svom Facebook profilu objavio je novu 'cover' fotografiju, a ono što na njoj piše mogao bi biti njegov moto za predsjedničku kampanju.

Ususret predsjedničkim izborima i utrci za drugi mandat na Pantovčaku, predsjednik Ivo Josipović objavio je na društvenoj mreži Facebook novu 'cover' fotografiju.

Pročitajte i ovo Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega Donald Trump oštro reagirala Bijela kuća Trump sablaznio novom izjavom: "Niste platili? Još bih potaknuo Rusiju da vas napadne"

Na njoj piše: 'Ustav je temelj države. Izgradimo budućnost na čvršćim temeljima.' Upravo to, nagađa se, mogao bi biti njegov moto u predsjedničkoj kampanji.

Josipović već neko vrijeme govori kako nakon predsjedničkih izbora želi ponuditi cjeloviti tekst izmjena Ustava koji će ići na raspravu. Smatra da Hrvatska treba 'novi institucionalni okvir koji će biti efikasniji i demokratičniji, koji će biti moderniji nego što je to postojeći Ustav koji je odigrao važnu ulogu u vrijeme kada je nastao'.

Kujundžić poručio Josipoviću: Poslat ću te u povijest!

Riječ je o decentralizaciji i regionalizaciji Hrvatske, političkom sustavu, izbornom sustavu, unutarnjoj demokraciji i demokraciji unutar stranaka, novoj generaciji ljudski prava, održivom razvoju.

'Naravno, na ustavno pravnoj razini se to može svesti na jednu, dvije ili pet rečenica, ali Ustav je takav dokument da i iz takvog kratkog teksta generira rasprave i razvoj i na pravnoj razini i u praktičnom životu', istaknuo je jednom prilikom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene