Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve 'žešča' kampanja

Predsjednička kandidatkinja opet oštro: 'Josipović lažima prikriva svoj nerad'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović optužila je u subotu predsjednika Ivu Josipovića da lažima prikriva svoj nerad, poručivši kako će predajom potpisa potpore njezinoj kandidaturi u nedjelju početi promjene koje narod želi.

'Danas ćemo krenuti u proces završavanja posla koji je započeo prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i povest ćemo Hrvatsku u bolji život i blagostanje', poručila je Kolinda Grabar Kitarović nazočnima u Splitu na tribini u povodu 15. godišnjice Tuđmanove smrti.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Poruke kako predsjednik Ivo Josipović nešto ne može ili ne smije jer ga u tome ograničava Ustav te jer nema dovoljno ovlasti nazvala je floskulama. 'To što govori gospodin Josipović su laži kojima prikriva svoj nerad, šutnju i mirno promatranje propadanja Republike Hrvatske, koja je danas pred ponorom. Tako kaže Europska komisija, mnoge europske institucije, ali i hrvatski građani od kojih 90 posto kaže da Hrvatska ide u krivom smjeru', istaknula je.

Takva stajališta, dodala je, samo su izgovor 'za sukrivnju koju on ima za stanje u kojem se Hrvatska danas nalazi', s obzirom da je moralna dužnost predsjednika Republike upozoravati na probleme i pozivati na odgovornost, a što, po njenom tumačenju, Josipović ne čini. 'E, pa ako gospodin Josipović ne može, ne zna i neće, što je očito, ima tko zna, hoće i može', naglasila je Grabar Kitarović.

Ustvrdila je kako je Hrvatska danas u gorem stanju nego ikad, povrijeđena više nego ikad. 'Pitali su predsjednika u odlasku kako ocjenjuje Vladu, a on je rekao da nema stav, kao što ga nije imao ni o čemu bitnome do sada, nego samo kad je ustao protiv hrvatske obitelji, to je jedini stav kojeg je imao. Do sada je šutio, čekao i brinuo o svom rejtingu i dopustio ovoj vladi da uništava državu. E, pa neće više', poručila je Grabar Kitarović.

Mesić podupire Josipovića i tvrdi: Grabar Kitarović i Kujundžić ne mogu voditi Hrvatsku

Ponovila je kako će kao predsjednica lupiti šakom o stol 'kada to trebadne i premijeru Milanoviću', od kojega će odmah po preuzimanju predsjedničke dužnosti tražiti sazivanje sjednice Vlade na kojoj će se raspravljati o stanju u Hrvatskoj 'i o tome što oni i na koji način namjeravaju riješiti'. 'Ukoliko nemaju ideja i ne mogu ništa učiniti, ja se neću libiti od toga da zatražim da odstupe i da se raspišu prijevremeni izbori', kazala je Grabar Kitarović.

Vladu je ponovno prozvala i da je 'nula eura, nula kuna' povukla iz kohezijskih fondova EU, upitavši 'nije li to veleizdaja'. 'Samo zato što netko te novce nije strpao u džep ne znači da ih nije pronevjerio i za to treba odgovarati', poručila je HDZ-ova kandidatkinja. Upitala je i nije li veleizdaja i pronevjera hrvatskog novca to što Hrvatska nije proglasila gospodarski pojas na Jadranu, pa godišnje gubi više od 350 milijuna eura. Najavila je i kako će se zauzeti za preispitivanje remonta vojnih zrakoplova u Ukrajini kako bi se utvrdilo ima li u tomu kriminala.

Najavila je da će se zauzimati za razvijanje dobrosusjedskih odnosa sa susjedima, ali i za to da one pri ulasku u EU moraju ispuniti iste uvjete kao Hrvatska. 'Riješit ćemo otvorena pitanja sa Slovenijom u vezi štednje Ljubljanske banke te granice sa BiH, Crnom Gorom i Srbijom. Riješit ćem problem nestalih, a posebice ćemo se zauzimati za ravnopravnost Hrvata u BiH', rekla je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene