Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislili da je lignja

VIDEO: Dječaci ulovili neviđeno velikog ugora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Nekic, Josip Crnjak i Lovre Crnjak iz sela Podgradina ulovili su ugora dugog 2 metra i 15 centimetara i teskog 30 kilograma.

Mještani Podgradine u zadarskom zaleđu bili su nemalo iznenađeni kada su na obali pronašli ribu dugu gotovo 2 i pol metra i težu od 30 kilograma. Nadaju se skorom dolasku stručnjaka oceonografskog instituta iz Splita koji bi im mogli objasniti što je uzrok smrti ove grdosije. Zasad je jedna od teorija mještana da je i potres u Italiji mogao naštetiti životinji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potresna priča 'Božićna čestitka': Obitelj akademske pijanistice mora na ulicu Slika nije dostupna Volonteri im donijeli božićne darove Akademska pijanistica s obitelji živi bez grijanja, struje, vode i WC-a

Morsku neman dugu 2 metra i 20 centimetara pronašla su djeca. Roditeljima su rekli da su na obali ugledali veliku lignju. No ipak se radi o ribi. Ovakvog kapitalca nijedan stanovnik Podgradine nije dosad vidio.

'Neviđeno čudo u Novigradskom moru koje se deslo na današnji dan, jel vako nešto nikad se nije, nikad u životu, za povijesti moje i moga dida nikad se nije desilo vako nešto čuda u Novigradskom moru', rekao nam je Ivan Nekić.

Ako ne dođu stručnjaci ugor ide u lonac

Ni ribari ovakve ugore ne viđaju često jer žive na velikim dubinama i vrlo se lako otkinu s udice. Prema izgledu očiju može se zaključiti da je uginuo dan ranije.

'Ja bi najvolija da institut to uzme radi, da se zna konačno ovaj što je uzrok vake sile na ovomen području i u novigradskon moru, što je uzrok i zašto je ta životinja i riba uginula u području ovaj novigradskog mora', kaže Nekić.

Ne dođu li stručnjaci uskoro morat će ga se riješiti, jer nemaju dovoljno velik hladnjak. A s obzirom da se bliži i Uskrs Ivan zna da bi brudet dobro prijao uz bijelo domaće vino.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene