Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već treća presuda

Fatalna ujna osuđena zbog poticanja na ubojstvo muža: Dobila četiri godine i 10 mjeseci, a nećak sedam godina zatvora

U Splitu je objavljena presuda za 12 godina staro ubojstvo Domagoja Novoselnika na Hvaru. Njegova je supruga osuđena na četiri godine i 10 mjeseci, a nećak na sedam godina zatvora.

Na Županijskom sudu u Splitu donesena je presuda Slađani Novoselnik i Matiji Francu zbog ubojstva Domagoja Novoselnika. Franc, nećak žrtve, zbog teškog ubojstva osuđen je na sedam, a žrtvina je supruga zbog poticanja s neizravnom namjerom osuđena na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Franc zbog visine izrečene kazne mora u zatvor, ali se danas nije pojavio na sudu te mu je određen istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Hrvatska policija upala na Liberland Odmah počeli s obnovom VIDEO Troje uhićenih uz primjenu sile u Liberlandu: "Samo želim da mi pokažete identifikaciju"

Inače, ovo je već treća presuda u ovom slučaju u posljednjih 12 godina. Na prvom suđenju Franc je bio osuđen na maksimalnih 10 godina maloljetničkog zatvora, dok je Novoselnik osuđena na 22 godine zatvora. Na drugom suđenju njemu je kazna smanjena na osam godina, a Novoselnik je oslobođena.

Budući da je danas stariji od 23 godine, Franc ne može u maloljetnički zatvor. Osim toga, sud ga tijekom donošenja odluke nije mogao osuditi na kaznu dužu od prvi put izrečenih 10 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Denis Buntić hoće li u pritvor? Nakon objave audiosnimke zlostavljanja odvjetnica Denisa Buntića tvrdi: "Nema dokaza"

Podsjetimo, dvoje osuđenika policiji je smrt Domagoja Novoselnika pokušalo prikazati kao samoubojstvo, ali se ubrzo otkrilo da su bili u vezi i da su razmijenili stotine poruka. Novoselnik je ubijen nožem dok je gledao televiziju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene