Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im milijunska kazna

Fakultet ometao signal mobitela kako bi spriječio prepisivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rudarsko-geološki naftni fakultet mora prestati koristiti uređaj za ometanje signala mobitela koji je postavljen u predavaone kako bi spriječili prepisivanje.

Zakonom o elektroničkim komunikacijama za ometanje signala predviđa kaznu od 100.000 do čak milijun kuna, informacija j kojom je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije zaprijetila Zagrebačkom Sveučilištu, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko si to može priuštiti? Izračunali smo koliko roditeljima treba za studiranje djeteta u Zagrebu: "Ako ne planiraju da si djeca nađu posao, neka dignu kredit!" Slika nije dostupna Nova TV dariva DVB uređaj za obitelj Bošnjak iz Raše

Agencija je utvrdila da je u predavaonici Rudarskog fakulteta postavljen uređaj koji ometa signal mobitela. S fakulteta objašnjavaju kako su to učinili jer nikako nisu mogli stati na kraj prepisivanju studenata koji su odgovore na ispitima slali sms porukama. Iz Agencije kažu kako razumiju motiv, no Zakon ne dopušta njegovu uporabu. Zakon dopušta uporabu takvih uređaja jedino u slučajevima kada to zahtijevaju interesi obrane ili nacionalne sigurnosti. Kao glavni razlog zabrane uređaja za ometanje signala iz Agencije navode činjenicu da je tako onemogućavaju i pozivi u hitnim slučajevima ili pozivi prema hitnim službama.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene