Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader o ravnatelju policije

'Faber ima moju potporu, ali ne treba politizirati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader izjavio je danas u aktualnom prijepodnevu da novi ravnatelj policije Vladimir Faber ima njegovu potporu u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, te naglasio kako ravnatelj policije ne treba politizirati.

'Istupati u ime MUP-a može ministar, državni tajnik i u određenim slučajevima ravnatelj. Ono što ravnatelj policije ne može, to je politizirati' , odgovorio je Sanader na upit Zvonimira Mršića iz SDP-a zašto smatra da ravnatelj policije ne smije sudjelovati u raspravama o mjerama suzbijanja korupcije i kriminala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog neposluha politici Faberu se sprema smjena Slika nije dostupna Sanader: Faberu nije mjesto za okruglim stolovima već s policijom na ulici

Mršić se pozvao na premijerovu izjavu nakon Okruglog stola održanog u Hrvatskom saboru u organizaciji Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, rekavši kako je Sanader Faberu poručio da mu je mjesto na ulici.

'Rekao sam da mu je mjesto za radnim stolom i na ulici, a ne da izvodi stilske figure o onome što je bilo prije njega', odgovorio je Sanader i dodao da ravnatelj policije ne može politizirati i sasuti paljbu na sustav prije njega.

'Ravnatelj Faber ima moju punu potporu', dodao je Sanader i ponovio kako od njega traži da ne politizira, već da pronađe 'ne samo ubojice, nego i oni koji su naručili'.

Mršić je na to uzvratio kako tu 'nije riječ o ravnatelju policije, nego o tome da premijeru nema tko pisati pohvale'.

Na upit Borisa Šprema SDP-a o tome da je general Gordan Čačija imenovan na političku dužnost državnog tajnika u Ministarstvu obrane, iako je i dalje djelatna vojna osoba, a što po zakonu nije dopušteno, premijer Sanader je odgovorio kako su Čačiji prava miruju. 'Miruju mu sva prava. To je također dogovoreno i sa predsjednikom Republike i mislim da se taj konkretan slučaj riješio na način da mu sva prava miruju', rekao je Sanader.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović rekao je, odgovarajući na upit zastupnika Damira Sesvečana (HDZ) o ustroju tzv. uskočkih sudova, kako će se nastojati postići da već do 1. siječnja iduće godine budu oformljeni i počnu s radom operativni uskočki odjeli u četiri županijska suda (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek), a ukoliko se pokaže potreba oformit će se i uskočki odjeli pri općinskim sudovima unutar županijskih uskočkih središta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene