Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo objašnjenje

Evo zašto je Milanović napustio sjednicu prije kraja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladina Služba za odnose s javnošću reagirala je danas priopćenjem na primjedbe saborske oporbe zbog odlaska premijera Zorana Milanovića s aktualnog prijepodneva Hrvatskog sabora prije njegova završetka.

Iz Vlade su naveli da je Milanović odgovorio na sva pitanja koja su mu trebala biti upućena te je sabornicu napustio zbog drugih unaprijed dogovorenih obveza.

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović odgovorio je na sva pitanja koja su mu trebala biti upućena na aktualnom prijepodnevu. Budući da se uvijek unaprijed zna koliko pitanja će dobiti svaki pojedini ministar, pa tako i predsjednik Vlade RH, i kojim redoslijedom, nakon što su iscrpljena sva pitanja zastupnika upućena predsjedniku Vlade Milanoviću, zbog drugih unaprijed dogovorenih obveza predsjednik Vlade napustio je sabornicu", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

>> 'Milanović je valjda išao u Međugorje moliti čudo, a čudo nas više ne može spasiti'

Premijer Milanović napustio je Sabor nakon odgovora na pitanje HDZ-ovog zastupnika Gordana Jandrokovića što dogodilo s planiranom gradnjom LNG terminala na Omišlju u zadnjih pet mjeseci, koliko je proteklo od posjeta visokog hrvatskog izaslanstva Katru. U sklopu odgovora Milanović je optužio HDZ da u kampanji za europske izbore koristi javne ustanove u lokalnim jedinicima u kojima je na vlasti, a što je, istaknuo je, suprotno etičkim načelima i izričito zabranjeno za svake, pa tako i ove izbore.

Nezadovoljan zbog toga što je odgovor na njegovo pitanje Milanović iskoristio kako bi govorio o izbornoj kampanji, Jandroković je poručio kako bi i on "mogao reći da HDZ ima listu s najkvalitetnijim ljudima, a da je SDP kampanju pretvorio u bitku o crnokošuljašima i partizanima, jer mu to odgovara zbog loših gospodarskih pokazatelja", ali da "pitanje nije bilo to, nego LNG".

>> Karamarko: Milanović gubi živce, a Leko je mali statist

"Premijer virtualno vodi zemlju, a uopće ne razumije kakvo je stanje u Hrvatskoj", ustvrdio je Jandroković, na što je Milanović ustao, uzeo papire i napustio sabornicu, dobacivši HDZ-ovcima, "varate, dečki, varate". Saborska oporba u više je navrata tijekom aktualnog prijepodneva izražavala nezadovoljstvo načinom na koji na njihova pitanja odgovara premijer Milanović, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u izjavi novinarima optužio ga je za osobno dezavuiranje saborskih zastupnika.

Karamarko: Milanović gubi živce

"Milanović ne zna odgovoriti na pitanje, vrijeđa, gubi živce, ne može se kontrolirati i to nije u redu", rekao je Karamarko novinarima, nakon što je Milanović napustio sjednicu Sabora. Klubovi HDZ-a i HDSSB-a zatražili su i stanku zbog, kako su rekli, premijerovog omalovažavanja Sabora tijekom aktualnog prijepodneva.

"Danas je ovo bio udarac na dignitet Hrvatskog sabora i nitko ovdje nema pravo vrijeđati ako se ne slaže s nečijim mišljenjem", rekao je HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker nakon stanke dodavši kako je to na žalost postalo u sabornici danas uobičajeno pravo. Saborski zastupnici su postali krpe s kojima se mete pod, a predsjednik vlade može raditi što hoće, ustvrdio je i ocijenio kako je Milanović, nakon silnih uvreda koje je iz sabornice poslao, pobjegao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene