Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produženi vikendi

Evo koliko još slobodnih dana možete 'ukrasti' do kraja godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadolazeći blagdan znači i produženi vikend. Blagdan Velike Gospe tek je jedan u nizu neradnih dana koje mnogi zaposleni Hrvati vole iskoristi za mini odmore. Do kraja godine ostalo je još nekoliko situacija kada dan ili dva godišnjeg odmora može osigurati i do 8 dana odmora u komadu.

Produženi vikend - raduje mu se većina zaposlenih Hrvata. Pa ni kiša ni zagrebačkih 15 stupnjeva planove ne kvare za sutrašnji blagdan Velike Gospe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Uskrsna jaja najveći kršćanski blagdan Slavi se Uskrs: Znate li zašto je svake godine na drugi datum?

Nakon ovog produženog vikenda bit će još prilika za dobar odmor. Do kraja godine ostala su još četiri blagdana i praznika. Nije malo - jer snalažljivima u spajanju mogli bi donijeti i do 14 slobodnih dana.

Evo i zašto - prvi idući neradni dan je 8. listopada na Dan neovisnosti. Pada u srijedu. Uz dva slobodna dana ili dva dana godišnjeg lako se može pretvoriti u 5 dana odmora. Dva tjedna poslije - Svi sveti. Blagdan je u subotu, ne baš idealno.

Počeo produženi vikend: 'Ovo je prilika za druženje!'

Ali zato posebno omiljeni ove godine bit će božićni praznici. Božić, 25. prosinca je u četvrtak, Štefanje u petak, a Nova godina pada na četvrtak. Savršeno. I pravi mali godišnji odmor od 9 dana.

Ali nakon odmora slijedi povratak dnevnim i poslovnim obvezama. Da bi se što lakše obavile najvažnije je da se u njima barem donekle uživa, kaže psihologinja Gjurković. 'Bilo bi dobro da uživamo u svom poslu s obzirom da on traje minimalno 8 sati dnevno. I trebalo bi vidjeti zašto smo izabrali taj posao jer većina nas bira i uživati u tome što tim poslom dobivamo', kaže Gjurković.

Jer u odnosu na slobodne ipak je više onih radnih dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene