Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjesnik doznaje

Europski diplomat: Izvješće EK o Hrvatskoj bit će pozitivno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće Europske komisije o Hrvatskoj, koje se očekuje sredinom ožujka, najvećim će dijelom biti pozitivno, objavio je Vjesnik.

Pozivajući se na nekoliko diplomatskih izvora, list navodi da će Europska komisija u izvješću naglasiti napredak postignut u pregovorima, ali i ono što je još potrebno obaviti. Izvješće Europske komisije o Hrvatskoj u završnoj je fazi izrade i, kako sada stvari stoje, najvećim će dijelom biti pozitivno', piše list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvješće EK EK nam zamjera nedovoljnu borbu protiv korupcije Slika nije dostupna Pozitivne vijesti iz Europske komisije Mesić upozorava na neriješene probleme

>> Kosor: Obavili smo posao i očekujem da će EK to prepoznati

Pozitivno izvješće prvi je preduvjet za završetak pregovora s EU-om do kraja lipnja ove godine. Posla još ima puno, no nakon pozitivnog izvješća, situacija će biti znatno jednostavnija', rekao je za Vjesnik jedan neimenovani europski diplomat.

'Ako Hrvatska u ova dva ključna mjeseca bude ozbiljna, neće postojati više ni jedna prepreka za završetak pregovora', istaknuo je. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene