Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivne vijesti iz Europske komisije

Mesić upozorava na neriješene probleme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je pozitivno odjeknula vijest iz Europske komisije kako pregovori s Hrvatskom mogu završiti do kraja 2009. godine, predsjednik Mesić danas je upozorio na ključne neriješene probleme koji još stoje pred nama.

Posebno je bio kritičan oko slabog korištenja fondova. Podsjetio je i na već poznate boljke koje koče Hrvatsku, a to su pravosuđe, javna uprava, kriminal i korupcija.

>> Hrvatska može dovršiti pristupne pregovore do kraja sljedeće godine Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvješće Europske komisije 'Recesija u Hrvatskoj je zaustavljena sredinom godine' Slika nije dostupna Izvješće EK EK nam zamjera nedovoljnu borbu protiv korupcije

>> 'Hrvatska u EU sigurno 2010. ili 2011.'

'Dovoljno je reći da smo za čitavo ovo vrijeme iskoristili svega pet posto fondova koji nam stoje na raspolaganju i to je objektivno katastrofalno. Drugim riječima mi smo dobili upozorenje da u ovih godinu dana, odnosno ostatak 2008-2009. moramo sve ono što smo zakasnili ispuniti', izjavio je predsjednik Mesić.

A nakon kritika i upozorenja predsjednik je na kraju ipak naglasio kako je optimist. Vjeruje da Hrvatska unatoč svemu ima snage ispuniti sve preostale zadaće u zadanom roku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene