Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće o ispunjenju mjerila za Poglavlje 23

Kosor: Obavili smo posao i očekujem da će EK to prepoznati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u Zagrebu da će vlada do kraja dana poslati izvješće EK o ispunjenju svih mjerila u poglavlju 23 Pravosuđe i temeljna prava te se nada pozitivnoj ocjeni EK-a.

'Do kraja dana poslat ćemo izvješće o svemu učinjenom u poglavlju 23 u kojem ćemo reći da smo ispunili sva mjerila. S današnjim danom možemo reći da smo obavili posao i očekujemo da će EK to prepoznati', izjavila je Kosor novinarima u Banskim dvorima.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

Dodala je kako se nada da će sve biti kako su Vlada i 'mnogi u EU-u i EK-u planirali', odnosno da bi pregovori mogli biti završeni do kraja lipnja. 'Kad dođe potvrda EK-a, a ja vjerujem da hoće, vezano i za poglavlje 8 (Tržišno natjecanje), mi ćemo biti na najboljem putu da ta poglavlja zatvorimo. To bi uz poglavlja koja su puno jednostavnija bio i kraj', istaknula je Kosor.

Podsjetila je da su saborski zastupnici danas izglasali dva važna zakona s područja koja pokriva poglavlje 23, Zakon o sprječavanju sukoba interesa i Zakon o financiranju kampanja te da je to, uz još neke obavljene poslove, 'točka na i u izvješću'.  'To je jedno od najtežih i najosjetljivijih poglavlja, jedno od onih u kojem smo se za ispunjavanje mjerila dobrano naradili, ali nam nije žao', naglasila je premijerka.

Po njezinim riječima, bilo je prijepora oko Zakona o sprječavanju sukoba interesa i mnogi nisu bili za tako strogi zakon. 'Svatko onaj koji se hoće baviti političkim poslom i biti dužnosnik mora pristati na tako strog zakon, da sve što ima i što je stekao na početku posla mora staviti na uvid javnosti', rekla je premijerka Kosor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene