Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Europska komisija podigla procjenu rasta hrvatskog gospodarstva: "Korekcija među tri najveće u Europskoj uniji"

Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Iz Europske komisije stižu optimistične prognoze rasta hrvatskog gospodarstva.

Europska komisija u srijedu je podigla procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u 2019. godini s prijašnjih 2,6 na 3,1 posto.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes" Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac

U idućoj godini Komisija očekuje rast od 2,7 posto. U privremenoj ljetnoj ekonomskoj prognozi navodi se kako je glavni pokretač rasta potrošnja kućanstava, da je izvoz neočekivano porastao, a da se zbog nedostatka radne snage u nekim sektorima očekuje ubrzanje rasta plaća.

Ministar financija Zdravko Marić je istaknuo da je korekcija za Hrvatsku praktički među tri najveće u cijeloj EU, uz Mađarsku i Rumunjsku. EK-ovu korekciju najvećim dijelom pripisuje međugodišnjeg rastu iz prvog tromjesečja od 3,9 posto.

Aktualno Mislite da je lako prodati nogometnu zvijezdu? Svjetske su klase u izlogu, ali ponuda nema Christian Eriksen (Foto: AFP) Christian Eriksen (Foto: AFP) Foto: Afp Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Paul Pogba i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Foto: Afp Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Foto: Afp Neymar u dresu Barcelone (Foto: AFP) Neymar u dresu Barcelone (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Gareth Bale (Foto: AFP) Nogomet Mislite da je lako prodati nogometnu zvijezdu? Svjetske su klase u izlogu, ali ponuda nema 1/5 >>

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene