Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije precizirano kada

EU spreman pomoći Turskoj u ispunjavanju uvjeta za bezvizni režim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik EU-a za migracije Dimitris Avramopoulos na konferenciji za novinare održanoj u Ankari rekao je da je EU spreman "uskoro" pomoći Turskoj da ispuni i posljednje pojedinosti sporazuma o jamčenju bezviznog režima za turske državljane, no nije precizirao kada.

Povjerenik EU-a za migracije Dimitris Avramopoulos u četvrtak je izjavio da je Turska napredovala kada je posrijedi dogovor o jamčenju bezviznog režima za turske državljane u EU-u, ali da Ankara još uvijek mora ispuniti neke standarde prije njegove primjene, dok je Turska je upozorila da neće primijeniti sporazum o readmisiji s EU ako njezini građani ne budu mogli slobodno putovati u zemlje Unije kao što im je obećano.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Erdogan dao zeleno svjetlo Švedskoj Samit u Litvi Senzacionalna vijest prije početka samita: Turska konačno popustila, Švedska dobila zeleno svjetlo za ulazak u NATO

Ankara i Bruxelles ove su godine postigli dogovor po kojemu će Turska kontrolirati priljev migranata prema Europi, a zauzvrat će se njezinim državljanima dopustiti putovanja bez viza u zemlje Europske unije.

Turska neće primijeniti sporazum o readmisiji s EU-om čiji je cilj zaustaviti priljev ilegalnih migranata, ukoliko ne dobije jamstvo o bezviznom režimu putovanja u zemlje članice EU-a za svoje državljane, u skladu s obećanjem, rekao je u četvrtak turski ministar za europske poslove Omer Celik.

Dodao je da se Turska drži sporazuma dogovorenog u ožujku s Bruxellesom o migrantima i da ispunjava svoje obveze. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene