Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koji je razlog?

Epidemija razvoda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
35 od 100 - to je najnoviji neslužbeni podatak broj razvoda u odnosu na broj vjenčanih u prošloj godini! Ekipa Provjerenog istražila je – zašto?

Sociolozi govore, kriza je uvelike pomogla, ali i činjenica da svatko gleda samo vlastiti interes! 'Nismo tolerantni, nismo spremni na kompromis i eto vam razvoda, a sve to stimulira ekonomska situacija', kaže sociolog Josip Obradović.
Kada se razvela prije 30 godina Asenka Kramer, voditeljica udruge Dijete – razvod, kaže: 'Pola mojih prijateljica se prestalo družiti sa mnom jer su im to muževi zabranili jer sam ja raspuštenica i samim time manje vrijedna osoba.'

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Robert Čusek - 3 Borba za istinu Zašto Centar za socijalnu skrb nije posvojiteljima rekao istinu o zdravstvenom stanju djece? "Ne bježimo od odgovornosti, spremni smo na inspekciju" Provjereno: Iskaznica za osobe s invaliditetom - 3 Donosi Provjereno Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"

>> Poročni život mu je razorio obitelj i pretvorio ga u agresivca

Danas rijetko tko nema nekog u blizini tko nije prošao taj mučni postupak. Psiholozi govore, nakon smrti člana obitelji, to je najveći stres koji se može doživjeti! Mučan je bio i razvod Darka Biljanovića iz Zagreba. Bivša ga je supruga optužila za sve što joj je palo na pamet, među ostalim i za seksualno zlostavljanje djece. Bila je to kaže laž. Da nije, Darko danas ne bi bio jedan od rijetkih razvedenih očeva koji su dobili potpuno skrbništvo nad svoje troje djece.

Mnogi i u šali kažu, siguran put u razvod je vjenčanje. Ironično, no očito istinito. Činjenica koju navode i stručnjaci ali i laici, svi smo se prestali truditi jedni oko drugih. Sebičnost je prevladala. Čast iznimkama, ali i onima koji su imali stvarno opravdanje za razvod! Stječe se dojam da je mnogima ipak lakše dići ruke i odustati, nego uložiti trud i učiniti sve da sudbonosno da, ostane vječno, a ne 'da s rokom trajanja!' Pogledajte prilog Provjerenog!
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene