Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Vlada zatražila pomoć u rješavanju problema švicarskog franka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporterka Danka Derifaj u Budimpešti je razgovarala sa zamjenikom ministra financija u mađarskoj vladi.

Dnevnik Nove TV doznaje da je hrvatska vlada od Mađarske zatražila pomoć u rješavanju problema kredita u švicarskim francima. Reporterka Danka Derifaj u Budimpešti je razgovarala sa zamjenikom ministra financija u mađarskoj vladi koji joj je potvrdio da je hrvatska Vlada zatražila prijevode zakona kojima su oni riješili probleme sa švicarskim francima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obvezujuća za sudove u RH Donesena "povijesna presuda" za sve dužnike u švicarskim francima: Znači li konačnu pobjedu za sve? Slika nije dostupna Odluka Ustavnog suda Lex Vlahušić i zakon o konverziji švicaraca ostaju na snazi

'Malo prije nego što sam došao na ovaj intervju s vama obavijestili su me da je u tijeku prijevod teksta zakona na engleski jezik. Rekli su mi da će ga poslati u Hrvatsku do kraja dana', izjavio je ekskluzivno za Novu TV Andras Tallai iz mađarskog ministarstva financija.

Otkriven razlog zbog kojeg je Vlada brzo reagirala nakon enormnog jačanja franka!

Informacije koje je ekskluzivno objavio Dnevnik Nove TV danas prenose i mađarski mediji U Mađarskoj je rastom tečaja švicarskog franka izravno bilo pogođeno 1,2 milijuna ljudi, među kojima i mnogi gospodarstvenici, ali i jedinice lokalne samouprave. Donošenjem posebnih zakona dužnicima je omogućeno da kredite pretvore u forinte po fiksnom tečaju ispod tržišne vrijednosti, zbog čega su tamošnje banke Mađarsku proglasile zemljom koja je nesigurna za bilo kakve vrste investicija.

Banke se nadaju da će Sabor odustati od Milanovićevog prijedloga ili će tužiti državu

No, upravo zbog tih zakona, nedavni nagli rast tečaja švicarskog franka nije imao utjecaja na korisnike kredita u Mađarskoj. Derifaj se za Dnevnik Nove TV javila uživo iz Budimpešte, gdje nastavlja istraživati temu za novo izdanje emisije Provjereno.

Iz Ministarstva financija su priopćili da su i od ostalih zemalja EU zatražili rješenje problema kredita u švicarskim francima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene