Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV u ekskluzivnom posjedu!

Ekskluzivno Polančecova prezentacija o INI: HDZ-ovci znali sve oko prodaje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV u ekskluzivnom je posjedu Polančecove prezentacije.

Jadranka Kosor i svi članovi Predsjedništva HDZ-a iz 2008. godine bili su upoznati s detaljima izmjena dioničarskog ugovora s MOL-om tvrdi Damir Polančec.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Postigli dogovor Poznato kako će izgledati nova Vlada: Tri imena iz redova Domovinskog pokreta zasjest će u ministarske fotelje Andrej Plenković Novi i stari ministri Dnevnik Nove TV doznaje tko je najveće kadrovsko iznenađenje nove vlade

Polančecova prezentacija o INI predsjedništvu HDZ-a

Tadašnji potpredsjednik Vlade zajedno sa bivšim premijerom Ivom Sanaderom osumnjičen je za obmanjivanje ostalih članova Vlade kako bi donijeli lošu odluku za Hrvatsku. Sanadera USKOK sumnjići i da je primio 10 milijuna eura mita od MOL-a. Dnevnik Nove TV u ekskluzivnom je posjedu Polančecove prezentacije koja je na tragu jučerašnjih tvrdnji njegove obrane da bi u ovom slučaju na optuženičkoj klupi trebala završiti i aktulana premijerka.

Damir Polančec brani se da ništa vezano uz INU nije sam odlučivao već da je sve dogovoreno s mađarskim MOL-om podržala Vlada i predsjedništvo HDZ-a na kojem su se prethodno raspravljene sve važne političke odluke. Nudi i dokaze da su svi bili obavješteni.

Polančecova prezentacija vrhu stranke o tijeku pregovora s mađarskim MOL-om u čijem smo posjedu sažeta je na 12 stranica. U njenom sadržaju su i svi danas sporni detalji za koje mnogi tvrde da ih se ne sjećaju - od izdvajanju neprofitabilnog plinskog biznisa iz INE do dodjele upravljačkih prava Mađarima.

'Dogovoreno je da Uprava INA-e ima 6 članova i to 3 MOL, 3 Republika Hrvatska. MOL imenuje predsjednika čiji je glas odlučujući ako su glasovi izjednačeni', stoji u Polančecovoj prezentaciji Predsjedništvu HDZ-a.

Dio odluka ipak se donosi zajednički, a Vlada dobiva i prava koja ranije nije imala - pravo reotkupa dionica INA-e od MOL-a.

Svi su znali i za posljedice Vladina preuzimanja plinskog biznisa radi kupovine socijalnog mira.

'U prvih nekoliko godina, kada će se očito stvarati gubici zbog manje prodajne cijene od ukupne nabavne cijene plina, potreban je obrtni kapital od oko 500 milijuna dolara do 2012. Taj novac osigurala bi INA u vidu kredita', stajalo je u prezentaciji.

Za po Hrvatsku štetan ugovor Sanader je sumnja se od MOL-a primio 10 milijuna eura mita. Odluku su podržali i drugi koji su pažljivo slušali Polančecove prezentacije. Očito će i oni morati objasniti zašto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene