Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac je vraćen u proračun

Pogledajte račun koji pokazuje da je novac za nabavku oružja vraćen gradu Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o nabavci oružja za obranu u Rijeci čini se ipak nije afera.

Grad Rijeka je u svojoj arhivi pronašao račun kojim se u rujnu 1992. godine vraća novac iz kriznog stožera u gradski proračun. Podsjetimo Slavka Linića kao tadašnjeg šefa kriznog stožera, u anonimoj prijavi, optuživali su da je novac za nabavku oružja pronevjerio.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024.

On je sam odmah ustvrdio da do kupnje oružja nije došlo međutim da je novac vraćen u proračun. Za sve je optužio, kako je rekao, špijunčinu Karamarka te ravnatelja policije Olivera Grbića. Slavko Linić nakon svega kometirao je račun za Dnevnik Nove TV. 'Ja vjerujem da za policiju pored dokumenta neće biti završena istraga', rekao je.

>> 'Šef policije mi je rekao da bi trebalo pisati anonimne prijave protiv SDP-a'

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potvrdio je da je u arhivi riječke gradske uprave pronađena uplatnica koja, po njegovu mišljenju, dokazuje da je 880.000 njemačkih maraka, kojima je 1992. trebalo biti kupljeno oružje za obranu, uredno vraćeno i uplaćeno u riječki gradski proračun.

Očekivao sam da će policija htjeti doći do autentičnih dokumenata iz gradske uprave, ali nije, rekao je Obersnel. Dao sam nalog da se ti dokumenti pokušaju pronaći, pa je pronađen dio dokumenata iz kriznog stožera, a među njima i uplatnica na kojoj se vidi da je krizni stožer uplatio 880.000 njemačkih maraka u protuvrijednosti hrvatskih dinara u riječki proračun, rekao je Obersnel.

Dodao je da uplatnica dokazuje da je to bila čista transakcija, tj. da je novac najprije bio uplaćen iz gradskog proračuna u krizni stožer, a onda ponovno vraćen u gradski proračun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene