Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosimo vam Crobarometar

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE: SDP nizbrdo, HDZ uzbrdo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpanj je u političkom smislu najteži mjesec Milanovićeve Vlade. Ostavka, optužbe, priznanje ekonomskih neuspjeha.

Dnevnik Nove TV donosi redoviti Crobarometar agencije Ipsos Puls.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

SDP mjesec završava na 27, a HDZ na 22 posto potpore. No, ovo je treći mjesec 'slobodnog pada' SDP-a, ali i rasta HDZ-a. Još u svibnju je razlika bila 14 postotnih poena, a 90 dana poslije razlika između dviju najjačih stranaka je samo 5 postotnih peona.

To je od kolovoza prošle godine i najmanja razlika između dviju stranaka. Tada je SDP počeo rasti, a HDZ se kretati od 18 do 22 posto, ali i 17 posto nakon izbora.

HDZ je sada na svom izbornom rezultatu i jasno je da se stabilizirao: SDP je počeo padati vjerojatno iz niza faktora. Od ekonomske situacije pa do posljednjih poteza oko Mirele Holy, ali i Milanovićeva stila kojim je branio svog prvog potpredsjednika.

Pesimizam zaustavljen - hoće li rasti optimizam?

Srpanj smo završili sa 64 posto onih koji misle da zemlja ide u lošem, a njih 24 posto misli da idemo u dobrom smjeru. Ono što je zanimljivo iz tromjesečnih trendova - čini se da smo dotaknuli dno u pesimizmu.

Naime, već treći mjesec on je praktički unutar dva posto, a što se tiče optimizma, nakon studenog prošle godine ovo je prvi mjesec u kojem je rastao, istina samo 1 posto.

SDP-ovi birači su jedini optimistični i to njih 59 posto, HDZ-ovi birači, njih 78 posto je pesimistično.

Sutra donosimo...

Zoran Milanović svojom obranom i ponašanjem u slučaju Holy i Čačić mnoge je iznenadio. Kako se i je li se odrazilo na osobni rejting? Kako je prošao Radimir Čačić? Je li Tomislav Karamarko prepoznat u javnosti?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene