Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi virtualni muzej

Ekskluzivne snimke iz dubrovačkog Virtualnog muzeja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku se uskoro otvara novi dubrovački Virtualni muzej, prvi takve vrste u ovom dijelu svijeta.

Spoj povijesti, zabave i najnaprednije tehnologije u srcu Dubrovnika nova je turistička atrakcija Starog grada. Dubrovnik dobiva prvi virtualni muzej. 'Ovdje smo prije točno 3 godine prvi puta došli i prezentirali ljudima iz Biskupiju što bismo htjeli raditi', rekao je Marin Aničić, idejni začetnik i organizator.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

Nakon više mjeseci građevinskih radova, muzej je spreman za prve goste. Mreža svijeta, odnosno niz računala na kojima će posjetitelji upisati svoju poruku mira, nastavak je mreže koja je prošlog mjeseca razvučena preko Straduna. Organizatori najavljuju ulazak u Guinnessovu knjigu kao virtualni projekt s najviše sudionika.

Tu je i hologramski prikaz povijesnih dubrovačkih likova, a kao vodič angažiran je slavni dubrovački pjesnik Ivan Gundulić. Posjetitelji muzeja neće biti samo promatrači. Dok virtualni plesači plešu Linđo, pljesak posjetitelja dovodit će nove plesne parove. Najveći dio muzeja pripada 'Vremeplovu', 5 D kinu u kojem će povijest Dubrovnika pričati još jedan slavni Dubrovčanin, Ruđer Bošković.

Cijeli projekt stoji 23 milijuna kuna, a u stvaranju, kaže organizator, pomagali su i Ivica Propadalo i oskarovac Branko Lustig. 'Gospodin Lustig nam je dao podršku, on je pregledao filmove, dao svoje sugestije o tome kako bi trebali i što bi trebali napraviti', dodaje Aničić.

Očekuje se da će kroz dubrovački virtualni muzej na godinu proći više od 200 tisuća posjetitelja. Vrata im muzej otvara 9. srpnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene