Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša vijest za premijera

Ekonomski analitičar o odlasku Zdravka Marića: "Jedan od najboljih ministara"

Odlazak ministra financija Zdravka Marića stiže u prilično teškom trenutku sveopćih poskupljenja, galopirajuće inflacije, ali i prije zamjene kune eurom. Evo što na sve kaže ekonomski analitičar Damir Novotny.

Na odlazak ministra financija Zdravka Marića, ekonomski analitičar Damir Novotny je rekao kako je to loša vijest za premijera Andreja Plenkovića.

"Ministar Marić bio je jedan od najboljih ministara financija kojeg je Republika Hrvatska imala. Sigurno je to u ovom trenutku manjak za premijera Plenkovića. Tko god preuzme funkciju imat će neusporedivo lakšu situaciju nego što je to imao ministar Marić na početku svoga mandata. Preuzeo je ministarstva financija u teškom i kritičnom trenutku.

Republika Hrvatska više ne može i neće ovisiti o jednom čovjeku osobito u kontekstu kada zapravo monetarna i fiskalna politika prihvaćaju obaveze okvira koje postavlja europodručje", zaključio je Novotny.

Kao bomba odjeknula je večeras vijest da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu napušta Banske dvore. U Vladi su mu se potom zahvalili na proteklih šest godina te obavijestili javnost o novom ministru financija - Marku Primorcu

Nakon užeg kabineta Vlade, u srijedu je premijeru Plenkoviću na rasporedu i sastanak parlamentarne većine nakon čega će se obratiti javnosti.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene